ROPÖRTAJ

“KADIN OLMANIN VERDİĞİ TİTİZLİKLE HİZMET EDECEĞİM”

“KADIN OLMANIN VERDİĞİ TİTİZLİKLE HİZMET EDECEĞİM”

“KADIN OLMANIN VERDİĞİ TİTİZLİKLE HİZMET EDECEĞİM”
20-02-2019 14:38
Google News

Mahallelerin kadın muhtar adayları ile buluşmaya devam ediyorum.

Çünkü 31 Mart Seçimlerinden sonra,

Batman’ın bütün mahallelerinde,

Artık kadın muhtarları görmek istiyorum.

Neden?

Çünkü daha azimliler.

Sorunlara daha hassaslar.

Çözümlerde daha kararlılar.

Çünkü yıllarca,

İkamet ettikleri mahallelerin sorunları ile boğuştular.

Sokakları sular altında kaldı.

Çöpleri toplanmadı.

Çocukları için güvenli oyun alanları yapılmadı.

Aileleriyle dinlenebilecekleri bir parkları olmadı.

Ve bu güne kadar mahallelerde hep erkek muhtarlar tarafından yönetildiler.

Ve artık mahallelerini yönetmelerinin zamanı geldi.

Şafak, Tılmerç, Aydınlıkevler ve Kültür Mahalleleri’nden sonra

Şimdi de Bahçelievler Mahallesi Muhtar Adayı Elmas Yılmaz ile bir araya geldik.

Titizlikle çalışmış, mahallesinin sorunlarını bir bir tespit etmiş,

Çözüm önerileri hazırlamış.

Bakın, söyleşimizde bizimle neler paylaştı…

 

 

-Sizi kısaca tanıyalım önce?

“1968 yılı Sason doğumluyum. 6 çocuk annesiyim. Ortaokul mezunuyum. Halk Eğitim Merkezi’nde el sanatları öğretmeni olarak çalıştım bir süre. Daha sonra Bahçelievler Mahallesi’nde kendi iş yerimi açtım, 11 yıldır kadın kuaförü olarak çalışıyorum”

-En büyük destekçiniz kim?

“Muhtar adayı olmamdaki en büyük etken, önce eşim ve çocuklarım… Cesaretlendirdiler beni. Sonra ailem ve dostlarım… Tabi mahalle sakinlerinin teveccühü de muhtar adayı olmamda güç ve cesaret kattı bana”

-Mahallenizin eksiklikleri neler?

“Bahçelievler Mahallesi’nin kanayan yarası olan Hilal Evlerinin bir an önce kentsel dönüşüme alınması için gerekli girişimlerde bulunacağım. Hilal Evleri Sakinleri ile yaptığım görüşmede, ‘bir gün evimiz başımıza yıkılacak’ korkusunu çok fazla duyuyorum. Bu çağrıya sessiz kalmamak gerekir. Kullanılamaz durumda olan metruk binalar ise madde bağımlılarının meskeni olmuş durumda. İnsanlar, çocuklarını sokağa salmaya korkuyor. Bu konunun üzerinde aciliyetle duracağız. Hilal Evlerinin hem ruhen hem de estetiken mahallemize verdiği rahatsızlığı ortadan kaldırıp, yeni ve modern bir Bahçelievler inşa edeceğiz. Bunun dışında DEDAŞ müteahhitlerinin yeraltı elektrik projesi için cadde ve kaldırımları yıkıp, tekrardan gelişigüzel inşa ettiği kaldırım ve caddeleri estetik açıdan uygun bulmuyorum. Bu kaldırım ve caddelerin tekrardan estetiğe uygun yapılması için gerekli mercilere başvuruda bulunacağım”

-Çok fazla proje hazırlamışsınız…

“Evet, çünkü sorunlar çok fazla. Yıllarca birikmiş ve bugüne gelmiş sorunların artık çözülmesi gerekiyor. Mesela mahallemizin büyük sorunlarından biri de çocuk parkları ve oyun sahalarının olmaması. Bu açığı kapatmamız gerekiyor. Mahallemizde yağışlı günlerde göletler oluşuyor. Rögarların kapasitesi arttırılmalı, yeraltı şebekesi güçlendirilmeli.  Bunun için yerel yönetimlerle mutlaka diyalog kuracağım. Mahallemiz köstebek yuvasına dönmüş ve tahribata uğramış durumda. Cadde ve sokaklarımızı estetik görüntüye kavuşturmak gerekiyor. Mahallemizde hali vakti yerinde olanlar olduğu gibi dar gelirli aileler de var. Her zaman ihtiyaç sahiplerinin, engellilerin ve mağdurların yanında olacağım. Kimsesiz, yetim ve dul kimselerin yanında olacağım. Mahallemizde yaşayan ihtiyaç sahiplerini tespit edip, devletten alacağımız sosyal yardımları bizzat kendim ev ev dolaşıp teslim edeceğim. Yardım çalışmalarımda, sağ elin verdiğini sol el görmesin, hassasiyetiyle hareket edeceğim. Kadın olmanın verdiği titizlikle her hizmetin içinde yer alacağım”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete