SİYASET

KADIN VEKİLLER, ERBİL’DE

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan ve Muş Milletvekili Burcu Çelik, Irak’ın Kürdistan Bölgesel Yönetiminin Başkenti Erbil’de önemli ziyaretler gerçekleştirdi.

KADIN VEKİLLER, ERBİL’DE
03-01-2016 18:03
Google News

Erbil’de faaliyetlerini sürdüren Rajk Derneği’nin yanı sıra siyasi Partiler ve sivil toplum kuruluşlarına iade-i ziyarette bulunan HDP’li Vekiller, çözüm sürecinin bitmesinden sonra Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu’sunda yaşanan olaylarla ilgili dernek yetkilileriyle görüştü. Bölgede sokağa çıkma yasağı olan İl ve İlçelerde yaşanan olayların katliam boyutuna geldiğini ifade eden Milletvekilleri, Kürtler arasındaki dayanışmanın ve birliktelik duygusunun önemine dikkat çekti.

DİKKATLER, HAK İHLALLERİNE ÇEKİLDİ

Daha sonra yerel ve ulusal çapta yayın yapan Kürt Sat, Speeda ve Zagros TV’de katıldıkları programlarda kadın hakları ile ilgili sunum yapan Batman Milletvekili Becerikli, Urfa Milletvekili Öcalan ve Muş Milletvekili Çelik, Türkiye’de yaşanan hak ihlallerine vurgu yaptı. Bölgede yürütülen operasyonlar ve uygulanan sokağa çıkma yasaklarında kadın ve çocukların ölümle burun buruna getirildiğini açıklayan HDP’li Vekiller, HDP Kürdistan Temsilciliğine de iade-i ziyarette bulunarak görüş alışverişinde bulundu. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete