GÜNDEM

Kadın yazarlar, Mor Çatı için yazacak

Genç kadın yazarların seslerini duyurmak ve kadınların yazdığı nitelikli öyküleri geniş kitlelere ulaştırmak için Adı: Kadın Öykü Seçkisi Projesi, 3 Ekim’de hayata geçirildi.

Kadın yazarlar, Mor Çatı için yazacak
08-10-2023 13:31
08-10-2023 13:32
BATMAN
Google News

KADINLAR, YAZDIKLARI İLE YARIŞACAK

Adı: Kadın öykü seçkisiyle aynı zamanda başka kadınların hayatlarına da dokunulması amaçlanıyor. Kadın yazarların hayat vereceği kitabın gelirinin tamamı Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlanacak. Projenin yaratıcılığı ve sahipliğini televizyon programcısı, yönetmen ve yazar Yasemin Seven Erangin üstlenirken, projenin koordinatörlüğünü ise gazeteci yazar Ülkü Yağmur Ural üstlendi.

Genç kadın yazarların öyküleri de Buket Uzuner, Özlem Pekcan, İpek Özbey, Hatice Meryem, Elçin Poyrazlar, Ayşen Şahin, Ayçe Güçlüten, Elif Key, Ayçe Erkol ve Gönül Demircioğlu’ndan oluşan kadın jüri tarafından değerlendirilecek. Gönderilen öyküler, jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek öykü seçkisine dahil edilecek. Adı:Kadın öykü seçkisi Ayrıkotu Yayınevi tarafından 8 Mart 2024’te Dünya Kadınlar Günü’nde yayınlanacak. Başvurular, 11 Aralık Saat:19:00’a kadar 2023kadinlar.yaziyor@gmail.com adresine yapılabilecek. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete