GÜNDEM

KADINLAR, 8 MART’A ÇAĞIRIYOR

HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün, Batman İl Eş Başkanı Fatma Ablay ve TJA Batman Temsilcisi Ezel Aydın, gazetemizi ziyaret ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı’na ilişkin bilgi verdi.

KADINLAR, 8 MART’A ÇAĞIRIYOR
02-03-2020 19:14
Google News


MİTİNGE TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ
26 Şubat’ta Gülistan Doku nerede etkinliği ile başlayan 8 Mart Programlarının, köyler, tekstil atölyeleri, hastaneler ve çağrı merkezlerinde çalışan kadın emekçilerle buluşarak devam ettiğimi açıklayan İl Eş Başkanı Ablay, programın finalini miting ile yapacaklarını söyledi. 8 Mart Kadın Parkı yanında saat 11.00’de başlaşacak mitinglerinin Biz Kadınlar Özgürlükte Israrcıyız, Mücadelede Kararlıyız şiarı üzerinden gerçekleştirileceğini ifade eden Ablay “8 Mart Etkinliğimize, ilçe, belde, kent merkezi ve tüm mahallelerimizden kadınlarımızı bekliyoruz. Milletvekillerimiz Dilan Dirayet Taşdemir, Feleknas Uca bizimle olacak. Zılgıt ve renklerimizle orada olacağız. Resmi izinlerimizi aldık. Tüm kadınlarımızı bekliyoruz” dedi.
HASANKEYF VE KADIN TEMASININ ÖNE ÇIKMASI ANLAMLI
İstanbul’dan sivil toplum kuruluşları ile Hasankeyf’e gelen Hasankeyf Milletvekili Beyza Üstün ise “Hasankeyf’te büyük tahribatlar olmuş. 10 yıl önce gelmiştim. Çok büyük yıkım olmuş. Ancak yine de geç değil. Bu baraj durdurulabilir, Dicle özgürleştirilebilir. Bu temanın, 8 Mart Kadınlar Günü’ne denk getirilmesi de çok anlamlı olacaktır” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete