YAŞAM

Kadınlar, Aile Merkezine danışıyor

Batman Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Kadın Aile Destek Merkezi’nde görevli Psikolog Recep Taşkın, merkezde kadınların başvurusunun her geçen gün artığına dikkat çekti.

Kadınlar, Aile Merkezine danışıyor
19-12-2022 19:05
19-12-2022 16:19
BATMAN
Google News

Psikolog Taşkın “Sosyolog arkadaşlarımızla iletişim halindeyiz. En az 13 yaş ve üstü kadınlarla yaptığımız ön görüşmede 150 kadın danışanımıza destek sunduk. Danışanlarla yaptığımız görüşmelerde kaygı, korku, bunalma, aile içi sıkıntı ve tanımlanamayan duygu bozukluğu yaşayanlarla farklı günlerde terapi amaçlı seans gerçekleştirdik. Sorunların başında pandemi sonrası yaşanan ekonomik sıkıntılar, fiziksel, duygusal ve ekonomik şiddet ile karşı karşıya kaldıklarını tespit ettik. Danışanlarla yapılan görüşme ve tetkiklerde, karşılaştıkları sorunlarla nasıl baş edebileceklerini, çeşitli teknikler ile tedavi edildiği ve nerelere müracaat etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirdik.

Şiddet fiziksel olduğu kadar, ekonomik, cinsel veya duygusal olabiliyor. Bu tür vakalarda Batman Belediyesi Kadın ve Aile Destek Merkezi’n gelen danışanları misafir ediyoruz” dedi. 130 danışana son 11 ay içerisinde en az 758 seans gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, Kadın Aile Destek Merkezine 0488 212 12 04 numaralı telefondan ulaşılabileceğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Mayıs 2024 e-gazete