SPOR

KADINLAR BAŞARDI

Batman’da erkek futbolcuların başaramadığını, kadın futbolcular başardı. İlk defa bir futbol takımı, bu kente şampiyonluk sevinci yaşattı.

KADINLAR BAŞARDI
20-06-2019 20:51
Google News

 

Kentin profesyonel takımı Petrolspor’un yapamadığını, Batman Belediye Kadın Futbol Takımı başardı.

BATMAN, KADINLAR SAYESİNDE ŞAMPİYON OLDU

Batman Belediye Kadın Futbol Takımı, ligin son haftası karşılaştığı Manisa Turgutlu Kadın Spor Takımı karşısında aldığı 1-0’lık galibiyetle ligdeki şampiyonluğunu ilan etti.

SON MAÇI KENDİ EVİNDE OYNADI

2.Lige yükselme play off 4'lü grubunda mücadele eden 1955 Batman Belediyespor Kadın Futbol Takımı, ligin 5. ve son haftası 19 Mayıs Tesisleri 2 No’lu sahada Manisa Turgutlu’yu karşıladı.

MAÇ DEVAM EDERKEN ŞAMPİYONLUK MÜJDESİ GELDİ

Sıcak havada oynanan karşılaşmada taraflar, ilk yarıda birbirine üstünlük sağlayamadı. Maçın ilk yarısı 0–0 bitti. Ligin 5. Haftası Dudullu Takımı karşısında aldığı galibiyetle 2. Ligi garantileyen temsilcimiz, ligin son maçına ise şampiyonluk parolası ile çıktı. Batman’daki karşılaşma sürerken,  yakın rakip takım Kayseri ise kendi evinde Dudullu’ya 2–0 yenik düştü. Batman-Manisa Turgutlu maçı devam ederken Kayseri’nin, aldığı bu yara, Batmanlı Kadınları hırslandırdı. 0–0 biten ilk yarının ardından ikinci yarıya azimli çıkan Batman Belediye, üstünlüğünü hissettirdi. Maçın 78. dakikasında, Zehra’nın atağını iyi değerlendiren Hamide, topu filelerle buluşturmayı başardı.

HAKEME RAĞMEN KAZANDI

Temsilcimiz, Batmanlı Hakemin haksız kararları ve maçı 15 dakika uzatmalara götürmesine rağmen direncini korudu. Batmanlı Kadınlar, maçın bitiş düdüğü ile Kadın futbolcular her şeye rağmen herkese rağmen şampiyonluğunu ilan etti. Kadınlar, sezon boyunca desteğini esirgemeyen Kulüp Başkanı Hacı Murat Şahin’e şampiyonluk sahasından teşekkürlerini iletti.

MEŞALELER YAKILDI

3. ligde mücadele ederken Batman’da ağırladığı İstanbul Dudulluspor’u 2–1 mağlup ederek, 2. lige yükselen Batman Belediye Spor Kadın Futbol Takımı, Batman’da Manisa Turgutlu Takımı karşısında aldığı 1-0’lık üstünlükle lig şampiyonu olmayı başardı. Maçta 90 dakika boyunca tezahüratları ile takıma destek veren Yarasalar Grubu ve Batmanlı Gençler, sahanın etrafında meşaleler yakarak şampiyonluğu kutladı.

ANNESİ, GÜNEŞİN ALTINDA, DUA EDEREK KIZINI İZLEDİ

Batman Belediye Kadın Futbolcularından Zehra Acar’ın anne ve babası, sıcak havaya rağmen 90 dakika boyunca sahanın etrafında dualar ederek maçı pür dikkat izledi. 56 yaşındaki annesi Halime Acar ve 60 yaşındaki babası Mehmet Acar, Kürtçe yaptığı açıklamada, kızlarını desteklemek için geldiklerini ve onunla gurur duyduklarını anlattı. Anne Halime Acar’ın, maç süresi boyunca sahaya okunmuş tuz serpmesi de gözlerden kaçmadı.

PROTOKOL KOLTUKLARI BOŞ KALDI

Şampiyonluk maçında protokol koltukları ise boş kaldı. Kulüp Yöneticileri ya da Belediye Yöneticilerinin maçta olmaması, üzüntü ile karşılandı. Kulübün sahipsiz bırakılması, bir kez daha tartışma konusu oldu. 2. lig yarışı, Batmanlı Kadınların şampiyonluğu ile kapandı. Yeni sezonda takımı kimin sahipleneceği, şimdiden merak konusu oldu.

ŞAMPİYONLUK SONRASI BÜRYAN KEYFİ

2. lige çıkan Batman Belediyesi Kadın Futbolcuları ve Yöneticileri, maç sonrası soluğu Paşa Büryan’da aldı. Kadın futbolcular, zorlu ve çekişmeli geçen maçın yorgunluğunu Paşa Büryan’da attı. Yemeğe Eski Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Yıldız, Takım Yöneticilerinden Ferruh Özdemir ve Mehmet Demirdağ da katıldı. İşletme Sahibi Kadir Altundal, konukları ile yakından ilgilendi.

H: MURAT ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Zorlu süreçte takıma sahip çıkan Belediyespor Başkanı Doç. Dr. H. Murat Şahin’e ve yönetimine teşekkür eden, kadın futbolcular, “Uzun yıllar erkeklerin başaramadığını biz başardı. 2. lige çıkmay kimse küçümsemesin. Sezon boyunca bizlere destek veren kulüp başkanımıza, yönetimimize ve teknik heyetimize teşekkür ederiz.” dediler. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete