SİYASET

KADINLAR, CİNAYETLERE KARŞI YİNE ALANLARDA

Batman Belediyesi Kadın Meclisi, cep telefonu kullandığı gerekçesiyle abisi tarafından işkence edilerek katledilen Âmine (Kübra) Demirtaş için kitlesel basın açıklaması düzenledi.

KADINLAR, CİNAYETLERE KARŞI YİNE ALANLARDA
05-08-2016 19:41
Google News

SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasına HDP ve DBP’li kadınlar, KJA bileşenleri ve 1955 Batman Belediyesi Kadın Futbol Takımı da destek verdi.

BATMAN’DA 6 AYDA 7 KADIN KATLEDİLDİ

Dikkatleri kadın cinayetlerine çekmek amacıyla 9–10 ve 11 Ağustos tarihlerinde alanlara çıkarak eylem ve etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyen Kadın Meclisi Üyesi Berivan Acar “Amine ile beraber Batman’da intihar adı altında son 6 ayda 7 cinayet işlendi. Cinayet diyoruz, çünkü bu intiharların hepsi toplumsal cinayetlerdir. Alınan yargı kararlarında, devam eden mahkeme süreçlerinde, kadın katillerine haksız tahrik adı altında ceza indirimi uygulamaları bunu tetiklemektedir. Kadın cinayetlerine karşı mücadeleyi büyütmek için Salı günü saat 18.00’de Ahmet Kaya Halkevi’nde toplanıp Amine’nin yaşadığı sokağa yürüyüş düzenleyeceğiz. 10 Ağustos Çarşamba günü parklarda, otobüslerde sokakta Amine Demirtaş cinayetine tepki olarak afiş asacağız. Perşembe Günü STK’larla birlikte Yılmaz Güney Sineması önünde basın açıklaması yapacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete