GÜNDEM

KADINLAR HASANKEYF’TE KÜRSÜ KURDU

Batman Kent Konseyi tarafından düzenlenen 2 günlük Hasankeyf ve Dicle Vadisi Sempozyumu kapsamında antik kent Hasankeyf’te kadın kürsüsü kuruldu.

KADINLAR HASANKEYF’TE KÜRSÜ KURDU
09-05-2016 21:14
Google News

Etkinlik kapsamında kurulan stantlarda Hevî Umut Kadın Atölyesi Kursiyerlerinin el emeği ürünleri sergilendi. Kadınlar, Ilısu Barajı ile yok edilmek istenen Hasankeyf manzarasında yağlıboya resimleri çizerken, GİKA ve KAMER ise üzerinde “Doğanın sesi kadının zılgıtlarıyla bütünleşip tecavüzcü zihniyeti yıkacaktır” yazılı pankartlarla dikkatleri şiddet ve tecavüz kültürüne çekti.

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Kürsüde konuşan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Akel “Beş bin yıllık tarihte erkek egemen zihniyetin sadece kadına değil, doğamıza, bütün insanlığa dönük kıyım ve şiddet politikaları devam ediyor. Erkek egemen zihniyet kadını bedeniyle, fikriyle, ruhuyla teslim almaya çalışıyor, köleleştirmeye çalışıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan kıyım, katliam politikalarına karşı, kadın bedeni üzerinden yaratılan şiddete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“EN BÜYÜK TECAVÜZ, HASANKEYF’E KARŞI YAPILIYOR”

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli ise “Bugün en büyük tecavüz Hasankeyf’in tarihine karşı yapılıyor. 12 bin yıllık medeniyet onlarca medeniyete ev sahipliği böyle tarihi antik bir kent devlet yetkilileri tarafından yöre halkının istemleri dışında Kürt halkının istemi dışında yapılacak barajla hidroelektrik santraline kurban edilmek isteniyor. Cizre’nin yakılıp yıkılması, Sur’un 5 bin yıllık tarihinin yok edilmesi hem insanlık suçudur hem de en büyük tecavüzdür” ifadelerini kullandı.

SUNUMLAR YAPILDI

Program kapsamında Özgür Kadın Kongresi (KJA)’lı yetkililer tecavüz kültürü, Batman Barosu’na bağlı avukatlar ise kadın hakları konusunda sunum yaptı. SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi, şiddet türlerini ve Selis’in çalışmalarını tanıtırken, KAMER ise yereldeki çalışmalarını aktardı.  KESK, Eğitim-Sen, SES, Tüm Bel Sen’in resim atölyesi çalışmasının ardından program sona erdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete