GÜNDEM

KADINLAR “İŞ HAYATINI” KONUŞTU...

KADINLAR “İŞ HAYATINI” KONUŞTU...

KADINLAR “İŞ HAYATINI” KONUŞTU...
05-02-2015 16:17
Google News

Kısa bir süre önce oluşturulan Batman Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu (KGK), Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOĞUNKAD) ile toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Medine Eren, Başkan Yardımcıları Duygu Gürbüz, Emine Savğa, İcra Komitesi Üyesi Melek Atalay ve Doğunkad Başkanı Nevin İl katıldı. Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Üyelerinin de katıldığı toplantıda, kadınların iş hayatında yükselmesini sağlayacak çalışma ve projelerle ilgili bilgi alışverişi yapıldı.

KADINLARIN KONUMU HALA SIKINTILI

Toplantı ile ilgili açıklama yapan KGK Başkanı Medine Eren “Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların konumu hala sıkıntılıdır. Ülkemizin işgücü yapıları kadın istihdamına tüm süreç boyunca psikolojik bir bariyer koymaktadır. Avrupa Birliği (AB) ortalamasında kadınların % 60’ı çalışmaktadır. AB, sürekli olarak kadın istihdamını arttıracak tedbirler almaktadır. Girişimcilik özendirilmekte, mikro krediler verilmektedir” dedi.

BATMAN’DA EĞİTİM VERECEĞİZ

Doğunkad Yönetim Kurulu Başkanı Nevin İl ise Batman KGK İle sürekli bir iletişim ve koordineli bir çalışma yapacaklarını belirterek “Kadının iş dünyasında hak ettiği yere gelmesi için hep birlikte çalışacağız. İlk icraat olarak Avrupa’nın en önemli proje destek kuruluşlarından olan EBRD’nin Türkiye temsilcisi ile beraber Batmanda bir eğitim vereceğiz” dedi.

Heyet, kadınlara iş hayatında kolaylıklar sağladığından ötürü BATSO Başkanı A.Kadir Demir’i makamında ziyaret ederek teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete