GÜNDEM

KADINLAR, KENTLERİN İNŞASI İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Özgür Kadın Kongresi (KJA), HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Saadet Becerikli, Barış Anneleri Meclisi, DBP ve HDP İl Eşbaşkanları ile çok sayıda kadının katılımıyla Batman’da toplantı düzenledi.

KADINLAR, KENTLERİN İNŞASI İÇİN BİR ARAYA GELDİ
15-04-2016 20:10
Google News

Belediye Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, kadın ve çocuklara yönelik cinsel saldırılar, bölgede uygulanan sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar sırasında yakılan kentler konuşuldu. Kadınlara ve çocuklara yönelik cinsel saldırılara dikkat çeken Milletvekili Saadet Becerikli “Bölgede Kürtlerin kültürüne, tarihine, ekolojisine yönelik toplumun istemi dışında yapılan her türlü tahribat birer tecavüzdür. Cizre'de, Yüksekova'da, Silopi'de duvarlara yazılan yazılar ve verilen pozlar, bu zihniyetin açık göstergesidir” dedi.

“YIKILAN KENTLERİ ONARMALIYIZ”

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da cinsel saldırılar ve bölgede yaşananların birbirinden ayrı ele alınamayacağını belirterek “Cizre'de binlerce insanın evi kasıtlı olarak topa tutulmuş ve kullanılamaz hale getirilmiş. Eğer biz birlik olup bu evleri onarmazsak bu insanlar göç ettirilecek, tarih ve kültürü yok edilecek” dedi. Toplantı, görüş ve önerilerin ardından sona erdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete