SASON

Kadınlar kooperatifleşerek üretiyor

Batman'ın Sason İlçesinde kooperatif çatısı altında toplanan kadınlar, el emeği ürünlerini satarak gelir elde ediyor.

Kadınlar kooperatifleşerek üretiyor
21-12-2022 20:00
21-12-2022 15:56
BATMAN
Google News

Batman Valiliği ve Sason Kaymakamlığının desteğiyle 7 üretici kadının öncülüğünde bir yıl önce Sason Girişimci Kadınlar Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu. Kooperatif kurulmasının ardından ürün yelpazesini genişleten kadınlar, Sason çileğinden ürettikleri pestil, lokum, reçel, çilek kurusu, cevizli muska ile hediyelik eşyaları da satışa sundu.

ÜYE SAYISI 20'YE ULAŞAN KOOPERATİF, ÇEŞİTLİ KURUMLAR VE FUARLARA DA ÜRÜN GÖNDERİYOR.

Kaymakam Murat Mete “Çok güzel bir ürün yelpazesi oluşturdular. Ürünlerinde katkı maddesi yok. Özellikle çilek menşeli ürünleri hiçbir katkı maddesi olmadan hazırlıyorlar. Kooperatif bir yılda çok yol kat etti. Paketleme ünitelerini de lokal bir şekilde oluşturmaya gayret ediyoruz. Gidilecek çok yolumuzun olduğunu ifade ediyor ancak bir yıl önceki kadın kooperatifi ve Sason marka değeri ile bir yıl sonra arasında tartışmasız bir fark olduğunu gözlemleyebiliyoruz” dedi.

HEDEF DAHA FAZLA KADIN İSTİHDAMI

Kooperatif Başkanı Muhsine Bozkurt da daha önce Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde kurutmalık, pestil, lokum üretimi yaptıklarını ancak bunu kurumsal hale getirmek istediklerini belirtirken “Ekip arkadaşlarımızla ne yapabileceğimizi konuştuk. Çileği güneşte kurutmaya başladık. Daha sonra pestilini deneme yanılma yoluyla yaptık. Sonraki süreçte çileğin lokumunu denedik. İleriki süreçte ilçemizde bulunan meyvelerimizin her çeşidinden pestil yapmaya başladık. Daha sonra Kaymakamımızın desteğiyle bu ürünlerin paketlemelerini de yaparak fuarlarda tanıtmaya başladık. İlerde çilekten elde edilen ürünlere yönelik atölye açmak istiyoruz. Bu sayede istihdam edilecek kadınları istihdam da etmiş oluruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete