GÜNDEM

KADINLAR RENKLENDİRİYOR

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da köy okullarını renklendirirken, Usta Sanatçı Ahmet Güneştekin de kadın doktorlara malzeme desteği sağlamak için harekete geçti.

KADINLAR RENKLENDİRİYOR
22-09-2020 20:54
Google News

 

ÖĞRETMENLERDEN SONRA KADIN HEKİMLERE DE MALZEME DESTEĞİ İSTEDİ


Memleketi Batman’da köy okullarını boyayan gönüllü öğretmenlere Jotun Boya aracılığı ile malzeme desteği sağlayacağının müjdesini veren Usta Sanatçı Ahmet Güneştekin, KAHEV’li kadın hekimlerin çağrısına da yanıtsız kalmadı. 
BATMAN’IN O MAHALLELERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM


Tüm yurtta olduğu gibi Batman ve Köylerinde de okulları boyayan kadın doktorlar için sosyal medya ortamında destek çağrısı yapan Usta Sanatçı Güneştekin “Yıllarca kadın intiharlarının yoğun olduğu, kız çocuklarının okutulmadığı, mirastan mahrum edildiği gibi ilke ayrılıkçı bir sömürge mantığıyla Batman hep karalandı. Bu ırkçı gerilemeye en güzel cevabı Batman'daki 15 idealist öğretmen ve Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV), köy okullarını onarıp rengârenk boyayarak veriyor. Batmanlı Kadınlarımız, yaşadığı kentin sokaklarını renklendiriyor, sokaklarını bir düş bahçesine, masal diyarına çeviriyor. Batman Kadınlarının sanat yoluyla verdiği cevap, çok güçlü ve anlamlıdır. İki kız çocuğu babası olarak, başta Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk ve Turizm ve Kültür Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere imkânı olan iş insanları, vakıflar, sivil toplum kuruluşları ve herkese sesleniyorum. Gelin sanatı herkesle buluşturalım. Ben o mahalleri çok iyi biliyorum. Çoğunda oyun parkları yok. Onların iyi koşullarda kreş ve anaokullarına ihtiyaçları var. Önceliğimiz kadınlar ve çocuklar olmalı. Bu kültürel hareketi yayalım, ülkenin bütün sokaklarını sanatla buluşturalım. Kadınların haklarını eşit yurttaşlıkla taçlandırıp, kadınlarımıza destek olalım” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete