YAŞAM

Kadınlara evde çalışma fırsatı…

Batman Sağlık Mahallesi Yunus Emre Caddesinde bulunan Zenna Perde Aksesuarları, kadınlara evde çalışma olanağı sunarken, ürettiği ürünleri ise yurtiçi ve yurtdışında birçok noktaya pazarlıyor.

Kadınlara evde çalışma fırsatı…
31-05-2022 11:09
31-05-2022 12:10
BATMAN
Google News

“AKSESURLARI KENDİMİZ YAPIYORUZ”

Bursa’dan ve İstanbul’dan aldıkları ipleri kendi dükkanlarında perde aksesuarlarına dönüştürdüklerini ifade eden Zenna Perde Aksesuarları Sahibi Hayrettin Ayten “12 yıldır bu dükkanı işletiyorum. Burada bir perdeciye lazım olabilecek tüm aksesuarları yapıyoruz. Sarkıt, boncuk, rustik ve braçol çeşitleri gibi aksesuarlardan oluşan ürünler yapıyoruz. Bursa’dan ve İstanbul’dan aldığımız ipleri müşterinin siparişine göre renkleri karıştırıp, istediği ürünün yapıp teslim ediyoruz. Toplam 7 personelle hizmet veriyoruz. Personellerimiz aksesuarları kendileri yapıyor. Perdecilere toptan satış yapıyoruz. Her kesime hitap eden aksesuarlar yapıyoruz” dedi.

“250’DEN FAZLA KADINA EVDE İŞ İMKANI SUNUYORUZ”

Ev kadınlarına verdikleri çeşitli işlerle onlara katkı sağladıklarını ifade eden Ayten “250’den fazla eve iş vererek onlarında ekonomisine bir nevi katkıda bulunuyoruz. Kadınlar, onlara verdiğimiz malzemelerle evde boncuk dizimi ve farklı aksesuarlar yapıp, gönderiyorlar. Yaptıkları her top için 30 kuruş veriyoruz. Günlük 50 liralık ürün yaparak, evinin ekonomisinde eşine yardımcı oluyorlar” dedi.

“BİRÇOK ÜLKEYE İHRAÇ YAPIYORUZ”

Müşteri sayılarında günden güne artış olduğu belirten Ayten “Biz burada müşterinin istediği ürünü en hızlı ve en iyi şekilde çıkarmaya çalıştığımız için müşteri sayımızda günden güne artış var. Azerbaycan, Nijerya, Irak gibi ülkelere ihraç yapıyoruz. Bütün ürünlerimiz dolar üzerinden geldiği için kurdaki dalgalanma bizi çok etkiliyor. Eskiye göre şuanda yüze 150 fiyat farkı var” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16 Mayıs 2024 e-gazete