GÜNDEM

KADINLARDAN DAYANIŞMA ÖRNEĞİ…

KADINLARDAN DAYANIŞMA ÖRNEĞİ…

KADINLARDAN DAYANIŞMA ÖRNEĞİ…
29-12-2014 20:10
Google News

Batman Belediyesi’nin kadın personelleri, Suriye ve Irak’ta yaşanan savaştan dolayı ülkelerini terk ederek Batman’a sığınan Kobanê ve Şengal kadınları için harekete geçti.

Eğitim Sen, SES, Petrol İş, Genel İş, Tüm Bel Sen ile Belediye’nin kadın personellerinin destekleriyle savaş mağduru kadınlar için kermes düzenlenecek. Kermesten elde edilecek gelir, Batman’da yaşam mücadelesi veren Kobanê ve Şengalli kadınların ihtiyaçları için kullanılacak.

BÜTÜN KADINLARDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Kermes etkinliğine Batmanlı kadınlardan da destek isteyen Sivil Toplum Kuruluşları “Batman’daki sivil toplum kuruluşu bünyesindeki kadınlar ve Belediyenin kadın personelleriyle birlikte Kobanê ve Şengalli kadınların sesine kulak veriyoruz. Kobanê ve Şengalli kadınlarla dayanışmak amacıyla kermes düzenliyoruz. Kermesimize Batmanlı kadınların da destek vermesini istiyoruz. Herkesin bu çorbada tuzu olsun istiyoruz. Satılabilecek her şeyi kabul ediyoruz. Kadınlarımız, yaptıkları yemekleri, pasta ve tatlıları, ördükleri el işi ürünleri, yaptıkları takıları, süs eşyalarını bu kermeste satışa sunabilirler. Satışlardan elde edilen gelirli savaş mağduru kadınların ihtiyaçları için kullanacağız” açıklamasını yaptı. Kermese katkı sunmak isteyenlerin 0488 215 86 15 numaralı hattan Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’ne ulaşarak bilgi alabileceği belirtildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete