GÜNDEM

KADINLARIN İKİNCİ EVİ…

KADINLARIN İKİNCİ EVİ…

KADINLARIN İKİNCİ EVİ…
27-11-2014 19:32
Google News

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağlı İpragaz Aile ve Destek Merkezi, kadınların ikinci evi oldu.

Bilgisayardan İngilizceye, step aerobikten okuma-yazmaya kadar çeşitli alanlarda ve branşlarda kurs gören kadınlar, sosyal hayata katılmanın keyfini yaşıyor. İş kadınları kadar ev hanımlarının da katılım sağladığı kurslar, kadınları hayata hazırlama, aralarındaki dayanışmayı arttırma ve sorunlara karşı daha sağlam bir duruş sergilemeleri konusunda büyük önem taşıyor.

TOPLAMDA 583 KADINI MEZUN ETTİK

2013 yılında 19 kurs açtıklarını ve 315 kişiyi mezun ettiklerini söyleyen Destek Merkezi Koordinatörü Ruken Önal, 2014 yılında 22 kurs açtıklarını ve 283 kadını bu kurslardan mezun ettiklerini belirtti.

KURAN’I KERİM’DEN EV EKONOMİSİNE…

Destek Merkezi’nde şu anda bilgisayar, Kuran’ı Kerim, İngilizce, step aerobik, aile eğitimi, okuma-yazma, ev ekonomisi ve ebru alanlarında kurslar verildiğini söyleyen Koordinatör Önal “hem iş kadınları hem de ev kadınları, zamanlarını burada geçiriyor. Burada kadınlar arasında dayanışmanın en güzel örneğini görmek mümkün. Burada hem birbirlerine arkadaşlık ediyorlar, hem sorunlarını konuşup danışmanlık yapıyorlar hem de kurs gördükleri alanda kendilerini geliştiriyorlar” dedi.

İŞ SAHİBİ OLANLAR VAR

Kurs gördükleri alanda kendini geliştiren kadınların, iş sahibi olup para kazanabildiğini aktaran Önal “örneğin burada el işi ahşap boyama öğrenen kadınlar, ebru yapmayı öğrenen kadınlar, süs eşyaları yaparak satıyorlar, para kazanıyorlar. Bu şekilde kadınları sosyal hayata olduğu gibi, iş hayatına da hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

SAHA ÇALIŞMALARINA ÇIKIYORUZ

Semtlerde ev ziyaretlerine çıkarak halkı Destek Merkezi konusunda bilgilendirdiklerini aktaran Koordinatör Ruken Önal, Destek Merkezi’ne ve kurslara önyargıyla yaklaşan beylerin önyargılarını zamanla kırdıklarını söyledi. Saha çalışmaları hakkında bilgi veren Önal “sık sık kadınlarla birlikte saha çalışmasına çıkıyoruz. Evleri ziyaret ediyoruz. Kurslarımız hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Bazı beyler önce buna önyargıyla yaklaşıyorlar ancak kurslara gelen kadınların gelişimlerini fark ettikçe bu önyargıları kırılıyoruz. Sadece kurslar için değil, kadınlara sosyal ortam sunabilmek için, kadınları buraya oturmaya davet ediyoruz. Oturup sohbet ediyoruz, birlikte zaman geçiriyoruz” dedi. (Veysel Çetin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete