HALKIN SESİ

KADİR GECESİ BAYRAMIN MÜJDECİSİ

Rahman ve rahim olan Allah’ın adı ile…

KADİR GECESİ BAYRAMIN MÜJDECİSİ
30-06-2016 21:44
Google News

 

1-Doğrusu biz onu (Kur’anı) Kadir Gecesinde indirdik,

2-Kadir Gecesinin ne olduğunu bilir misin sen,

3-(Kadr) Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır,

4-O gece Rabbinin izniyle Ruh ve melekler verilen her tur emir için (yeryüzüne) inerler,

5-Artık o gece bir (esenliktir, sevinçtir) selamettir taa ki tan yeri ağarıncaya kadar.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini bir fırsat bilerek, Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisidir.

Nasıl ki Ramazan Ayı diğer aylardan farklı olduğundan her Müslüman kendine çeki düzen verip hal ve hareketlerini kontrol edip dizginliyorsa;

Bu geceyi de diğer gecelerden farklı bir atmosferle, coşkuyla, duaları geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören, duyan Yüce Allah’a ellerini kaldırıp yakarıp yalvarmalıyız.

Bu gece ellerimizi daha çok açmalıyız, melekler avuçlarımıza gül koysun, yüreğimiz coşsun, Kadir Gecemiz hayırlara vesile olsun.

Yüce Allah’ın bu gecede duanızı geri çevirmem sabah gün ağarıncaya kadar kullarının yalvarıp yakarışlarını kaydeden melekler vasıtasıyla,

Herkes ellerini açıp Allah’ım bu orta doğuda gezen savaş bulutları dağıt, savaş yerine barış, katliamlar yerine, hayat ve huzur, üzüntü yerine sevinç diye Allaha yalvarıp yakaralım umulur ki duası kabul olacak mümin kardeşlerimiz vardır, bu Mü’minlerin duasıyla memleketimize huzur ve barış gelir. (Her şeye kadir olan Allah’tır)

***

Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğu konusunda kesin olarak bilinmez, Ramazan Ayının son 10 gününde aranması gerekir. Kadir Gecesi ile ilgili Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (s.a.v.)’e “Ya Resulullah Kadir Gecesi hangi gecedir?” diye sorulduğunda “Ramazan’ın son 10 günündeki tekli gecelerde arayın” diye buyurmuştur.

***

Allah’ın nimet, rahmet ve mağfiretinin Mü’minlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen (Kadir gecesi)’nde bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi, yaptıklarımızı, iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza yön vererek samimi bir düşünceyle kendimizle nefis muhasebesi yapalım.

Kadir Gecesinde sofranız bereketli ve afiyetli, kararlarınız isabetli, yuvanız güler yüzlü, kalbiniz muhabbetli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, dualarınız makbul, hastalarına şifa, ölülere Rahmet, Kadir Geceniz mübarek olsun.

DİN ÂLİMLERİ DERNEĞİ (DA-DER) BAŞKANI MEHMET ŞİRİN GÖN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13 Haziran 2024 e-gazete