HALKIN SESİ

KADİR USTA’NIN AZMİ, GENÇLERE ÖRNEK OLMALI

Batman’da iş hayatına 10 yaşında çalışarak başlayan Kadir Usta, 52 yıllık çalışma azmi ile gençlere adeta örnek oluyor.

KADİR USTA’NIN AZMİ, GENÇLERE ÖRNEK OLMALI
04-10-2016 19:09
Google News

YANLIŞ İĞNE NEDENİYLE SAKAT KALDI

6 çocuk babası Kadir Memiş (62),  hastanede kendisine yanlış iğne yapılması sonucu sol bacağının sakatlanmasına nende oldu. 10 yaşında boyacılık yaparak para kazanmaya başlayıp, aile ekonomisine katkı sağlamaya çalıştı. Boyacılık yaparak ailesinin ekonomisine katkı sunmaya çalışan Kadir Usta, aradan geçen zamanın ardından Türk Telekom’a işçi olarak girerek çalışmaya başladı.

HEM TELEKOM ÇALIŞTI, HEMDE BOYACILIK YAPTI

İşçi olarak girdiği Telekom’da hafta içi çalışan Kadir Usta, hafta sonu ise küçük yaşlarda yapmaya başladığı boyacılık mesleğini de icra etmeye devam etti. Yorulmadan, üşenmeden çalışmaya devam eden Kadir Usta, azmi ile adeta boş gezenlere örnek hale geldi. Yaklaşık 20 yıl Telekom’da işçi olarak çalışan Kadir Usta, daha sonra emekli oldu.

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA DA ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİ

Kadir Usta’nın çalışma isteği, emekli olduktan sonra da bitmedi ve çalışmaya devam etti. Telekom’da görev yaptığı süre içinde de o çok sevdiği ve küçük yaşlarda yapmaya başladığı boyacılık ve kunduracılık mesleğinden vazgeçmedi. Azim ederek gücünün yetiği kadar sürdürme kararı aldı.

KÜÇÜK VE ŞİRİN BİR KUNDURA DÜKKÂNINDA MESLEĞİNE DEVAM ETTİ

Eski Postane Caddesi üzerinde 5 metre karelik kundura dükkânında mesleğini icra eden Kadir Usta, her sabah saat 8’de iş yerini açarak çalışmaya başlıyor. Yan taraftaki ocaktan çayını isteyen Kadri Usta, çayını yudumlarken kunduracılık ve boyacılık mesleğini icra ediyor. Kadir Usta, kunduracılık yaptığı iş yerine “büro” diyor ve zaman zaman burada arkadaşlarını ağırlıyor. Emekli olan arkadaşları gibi evde oturmayı değil de çalışmayı tercih eden Kadri Usta, küçük yaşlarda başladığı mesleğini bugün de sürdürüyor.

“HAYATIM BOYUNCA HEP GAYRET ETTİM”

Hayatı boyunca hep çalışmaya gayret ettiğini belirten Kadir Memiş “Eski insanların seslerine kulak verin. Nasihat eden yaşlıları dikkate almak lazım. Şimdiki gençlere bakıyorum hayata karşı bir çabaları yok. Emekli oldum ve hala çalışıyorum. Allah boş duranı sevmez. Benim elim hala iş görüyor. Ömrümün yettiği kadar çalışmaya devam edeceğim. Ben burayı iş yerinden ziyade bürom olarak görüyorum. Çünkü arkadaşlarımla burada sohbet ediyorum” diyor.

“ÖMÜR DEDİĞİNİZ İKİ NEFES ARASI”

İnsanların, ömür denilen iki nefes arasını faydalı uğraşlarla geçirmesi gerektiğini savunan Kadir Usta “Ömrümüzü neye ve nasıl geçirdiğimiz çok önemli. Faydalı işler yapmaya gayret etmek lazım. Bir bakıyorsun hayat elinden kaymış ve ömrün bitmiş. Bunun için çalışmak ve faydalı şeylerle uğraşmak lazım” diyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete