GÜNDEM

KADRO BEKLERKEN İŞSİZ KALACAKLAR!

Türkiye Petrollerinde (TP) taşeron işçi olarak şoförlük yapan 63 kişilik personel sayısının 30’a düşmesi nedeniyle 33 kişi, kışın ortasında işsiz kalacaklar.

KADRO BEKLERKEN İŞSİZ KALACAKLAR!
24-01-2018 21:27
Google News

33 KİŞİ İZSİZ KALDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de yayınlanan yasaya göre yüz binlerce taşeron işçi kadro heyecanı yaşarken TP Batman Bölge Müdürlüğünde şoför olarak çalışanlar ise hayal kırıklığı yaşadı. Her 3 yılda bir ihale usulü ile taşeron olarak TP’de çalışan 63 şoför den 33’ü, yeni uygulama nedeniyle işsiz kaldı. Kadro beklerken işsiz kalan şoförlerin tek talebi ise eski statülerinde tekrar işlerine devam etmek.

“KIŞ ORTASINDA MAĞDUR EDİLDİK”

Kış ortasında işsiz kaldıklarını belirten şoförlerden Mahmut İçer, “63 kişi olarak Türkiye Petrollerinde taşeron olarak şoförlük yapıyoruz. 3 ay önce yapılan ihalede bu sayı 30’a indirildi.  Şuanda biz 33 kişi işsiz kaldık. Öbür 30 kişi işlerine devam ettiler. Bu kış ortasında mağdur edildik.  Siyasilerimizden mağduriyetlerimizi giderilmelerini istiyoruz Talebimiz gene aynı şartlar altında eski işimize devam etmektir” dedi. (Necdet Çakır)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete