YAŞAM

KAHEV, bursiyerleriyle buluştu

Türkiye’nin dört bir yanında eğitime destek çalışmaları yürüten Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV), Batman’da burs verdiği öğrencilerle kahvaltıda buluştu.

KAHEV, bursiyerleriyle buluştu
24-07-2022 13:09
24-07-2022 14:01
BATMAN
Google News

25 BİN KADIN HEKİMLE AYNI HAYALİN PEŞİNDEN GİTTİK

Yurdun dört bir yanında okul tadilatları ve boya işlerini yapan, okullara robotik kodlama, zeka atölyeleri, oyun atölyeleri ve sanat atölyeleri açan, köylerde öğrencileri eğitim atölyeleri ile buluşturan ve öğrencilere burs desteği veren KAHEV, Batman’da bursiyerleriyle bir araya geldi. KAHEV Yönetim Kuruluşu Başkanı Doktor Demet Orhan Başer’in ev sahipliğinde JL Petra Kafe’de gerçekleştirilen programda KAHEV’in tanıtımı yapıldı. Dr. Demet Orhan “KAHEV, 2017 yılında facebook’ta doktor anneler gurubundan doğdu. Türkiye’nin her yerinde kadın doktorların buluştuğu bir gruptu. 2017’de Kocaeli'nde hekim arkadaşımız, fen lisesinde okuyan çocukların ihtiyaçlarını bu grupta paylaştı. 5 kadın hekim, Türkiye çapında öncülük ettik ve ilk hafta 18 bursiyer ile 1000 üyeye ulaştık. 31 Aralık 2018'de kadın hekimler olarak bir sivil toplum kuruluşu kurduk. 25 bin kadın hekim, bu hayalin peşine koyulduk. Bugün Türkiye’de 2 Bin 500 öğrenciye eğitim desteği veriyoruz. Bunun sürdürülebilir olması içir vakıf kurduk. Bugüne kadar 2240 öğrenciye burs sağlandı. Bugün aktif bursiyer sayımız 1589. Bunların 50’si Batman’da. Burs miktarlarımızı da bu sene arttırdık. Tıp ve diş okuyanlara 900 TL, üniversite okuyanlara 700 TL, lise okuyanlara ise 500 TL burs veriyoruz. Resmi üye sayımız 3000, gönüllü bağışçı sayımız 26 bin” dedi.

BU İŞİN ADI VEFA

Okul yardımları, köy okullarına boyama etkinlikleri, kütüphane projeleri ve özel eğitim sınıfları çalışmalarından bahseden Dr. Orhan “Bunlar da vakfımıza gelen bağışlardan sağlanıyor. 2019 yılında 65 okula 391 bin lira, 2020 yılında 61 okula 610 lira destek sağladık. 2021 yılındaysa 1 buçuk milyona ulaştık. 2022'de robotik laboratuar projemizi yaptık. Amacımız çocuklarımızın teknolojiye ayak uydurabilmesini sağlamaktı. Sporcu desteklerimiz var. Yıllardır onlara turnuva desteği veriyoruz. Özel yardım kolilelir yaptık. Elazığ depreminde çocuklarımıza eğitim materyalleri ulaştırdık. Emanetiniz emanetinizdir fonu ile covid’den kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarının çocuklarına burs sağlıyoruz. Bu kapsamda şu anda 138 emanet bursiyerimiz var. Doktor arkadaşlarımızın el örgüleri, yemek ve el işi ürünlerini stantlarda satarak da vakfa destek sağlıyoruz. Yurtdışında çalışan kadın hekimlerimizin ‘ülkemiz için biz de varız’ diyerek gönderdiği desteklerle KAHEV İnternational kuruldu. Tüm bunlarla ülkemizde güzel işler başarabiliyoruz. Bu konunun ismini vefa koyduk” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete