YAŞAM

KAHEV, çocuk festivaline imza attı

Kadın hekimler eğitime destek vakfı (KAHEV), TPAO alt yapı tesislerinde Batman Valiliği, Batman İl Özel İdaresi, Kültür Ve Turizm Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve TPAO işbirliğiyle Batman’ın ilk ve en kapsamlı çocuk festivaline imza attı.

KAHEV, çocuk festivaline imza attı
13-06-2023 14:50
14-06-2023 16:15
Google News

Benim Adım Çocuk Festivaline Kahev Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Demet Orhan Başer, Batman İl Temsilcileri Dr Kevser Gamze Danış, Dr Arzu Demir, Kahev Akademi Batman Eğitim Koordinatörleri Habip Yenidoğan ve Yağmur Erdem,  Kahev İktisadi işletmesi Personel Müdürü Hamdullah Akın ev sahipliği yaptı. Bando korteji ile başlayan çocuk festivalin, yaş gruplarına göre planlanan dans gösterileri,  tiyatro gösterisi, illüzyon gösterisi, yüz boyama, balon şov, ebru sanatı,  resim ve görsel sanatlar, ahşap boyama atölyesi, palyaço ve animatörler eşliğinde yapılan dans gösterileri ile devam etti. Çocuklar eğitim kurumlarının destekleriyle açılan stantlarda satranç ve akıl oyunları oynandı, robotik kodlama ve bilimsel deney etkinlikleri yapıldı. Etkinlikte Prof. Dr Soner Yıldırım, Öğrenmenin Zihnimizdeki Serüveni konulu sunumu ile aileleri bilgilendirdi. Ünlü Oyuncu Ceyda Düvenci de Sana İyi Gelen Bana İyi Gelsin söyleşisi ile etkinliklerde yer aydı. Ünlü Yazarlar Cezmi Ersöz ve Elif Yıldırım’ın Çocuklarda Yardımlaşma ve Dayanışma Duygusu konulu imza etkinliği büyük ilgi gördü.

BİNLERCE ÖĞRENCİYE BURS VEREN VAKIF…

2018 yılında kurulan KAHEV’in, bugün binlerce öğrenciye burs verdiği,  yurt geneli çok sayıda okula kütüphane  ve robotik kodlama atölyeleri, fen deneyi sınıfları , müzik atölyeleri, özel öğrenim sınıfları , akıl ve zeka oyunları sınıfları gibi sınıflar açtığı, rengarenk geleceğe projesi ile onlarca okula boya ve tadilat desteği verdiği hatırlatıldı. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete