GÜNDEM

KALETEPE KÖYÜ’NDE SAYAÇ GERGİNLİĞİ

Kozluk’ta elektrik sayaçlarını evlerin dışına taşımak isteyen DEDAŞ yetkilileri ile köylüler arasında gerginlik yaşandı.

KALETEPE KÖYÜ’NDE SAYAÇ GERGİNLİĞİ
08-08-2016 21:52
Google News

Kaletepe Köyüne giden DEDAŞ yetkilileri, evlerdeki sayaçları köy girişindeki elektrik direklerine asmak istedi. Sayaç anlaşmazlığı yüzünden DEDAŞ görevlileri ile köylüler arasında tartışma çıktı. Kozluk’a bağlı 12 köyün muhtarı, Kaletepe’ye gelerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı.  Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı köyde,  DEDAŞ görevlileri ile köylüler arasında anlaşma sağlanmayınca köylülerin isteği üzerine köyün elektrikleri kesildi.

“İLLA Kİ DAYATIYORLARSA BİZ ELEKTRİK İSTEMİYORUZ”

12 köy muhtarı adına konuşan Kozluk Parmakkapı Köyü Muhtarı Mahfuz Aydın, yaklaşık iki aydır elektrik sorununun devam ettiğini belirterek “Yetkililere gidiyoruz, kimseden yardım görmüyoruz. Sayaçları direklerin başına çıkarıyorlar. Türkiye'nin hiç bir yerinde böyle bir uygulama yok. Kaletepe, yaklaşık bin 500 nüfusa sahip. Elektriklerini kesmişler. Vatandaşlar da diyor ki, sayaçlar gözlerimizin önünde olmazsa biz DEDAŞ yetkililerine güvenmiyoruz. Kullanmadığımız halde bize yüklü faturalar geliyor. Bundan dolayı sayaçlarımızı göremediğimiz için bu uygulamayı kabul etmiyoruz. İllaki dayatıyorlarsa da biz elektrik istemiyoruz diyorlar” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete