SİYASET

KALKINMA BAKANI, BATMAN’DA KONUŞTU:

“Anahtar teslimi fabrikalar yapacağız”

KALKINMA BAKANI, BATMAN’DA KONUŞTU:
22-10-2015 20:45
Google News

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Batman’a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde yatırımcılarla toplantı düzenlendi.

Toplantıda AK Parti Batman Milletvekili Adayları Ataullah Hamidi, Ziver Özdemir, Murat Çiçek ve Adile Gürbüz de katılım sağladı. OSB Müdürü Zeynep Akbel’den brifing alan Bakan Yılmaz “Batman’da emek yoğun sektörlerde anahtar teslimi fabrikalar yapacağız” dedi.

“YATIRIM ALAN İLLER ARASINDA 12.YİZ”

Yatırımcılara hitaben konuşan Bakan Yılmaz “Batman, en çok yatırım alan iller arasında 12. sıradadır. Batman’a yatırım anlamında ciddi destek verdik ve vermeye devam edeceğiz. Ancak yatırım, huzur ister. Huzur ortamının olduğu bir yerde yatırımlar da fazla olur. Terör, kalkınmanın düşmanıdır. En büyük bedeli insanlar ödüyor. Teröre karşı topyekûn mücadele vermeliyiz” dedi.

“EĞİTİM VE SAĞLIKTA CİDDİ YATIRIMLAR YAPILDI”

Batman’da eğitim ve sağlık alanında ciddi yatırımların gerçekleştiğini belirten Yılmaz “Üniversiteye 156 milyon, Milli Eğitim’e 142 milyon TL destek verdik. Kadın Doğum Hastanesine 73 milyon TL bütçe ayırdık. Batman’ın gelişmesi için bu desteği sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Bakan Yılmaz, toplantının ardından OSB’de üretim yapan fabrikaları gezerek, firma sahiplerinden bilgi aldı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?