SİYASET

“KALKINMANIN TEMEL UNSURU HUZUR”

Birlik Vakfı Batman Şubesi tarafından “Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü” çalıştayı gerçekleştirildi.

“KALKINMANIN TEMEL UNSURU HUZUR”
28-01-2018 18:52
Google News

PROGRAM, ÜST DÜZEY KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ
Valiliğin katkılarıyla düzenlenen “Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü” çalıştaya, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Ahmet Deniz, Milletvekili Ataullah Hamidi, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Ravza Kavakçı ve Vedat Demiröz, Kalkınma Eski Bakanı Cevdet Yılmaz, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Mehdi Eker,  Milletvekilleri, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ile kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.
PROGRAMDA TEK TEK KONUŞMALAR YAPILDI
Çalıştayın açılış konuşması Birlik Vakfı Batman Şubesi Başkanı Hamdullah Tüzün tarafından yapılırken, Birlik Vakfı Mütevelli Başkanı Mehmet Alacacı, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Milletvekili Ataullah Hamidi, Vali Ahmet Deniz, Başbakan Yarımcısı Mehmet Şimşek ve TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman da tek tek konuşma yaptı.
“KALKINMANIN TEMEL UNSURU, HUZUR VE İSTİHDAMDIR”
Programda konuşan Vali Deniz,  “Kalkınmanın temel unsuru huzur ve istihdamdır. Geçmiş dönemlerde yapılan teşviklerle bölge tam anlamıyla kalkınmayı gerçekleştirememiştir. Bu kötü günler artık geride kalmıştır. Halkımızın desteği ile terörle mücadelede önemli mesafeler alınmış, bölgede huzur ve güven tesis edilmiştir. Kalkınmanın önündeki önemli sorun giderilmiştir. Yarınımız bundan daha güvenli olacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Batman, son yıllarda başta alt yapı olmak üzere eğitim, spor, sağlık ve sanat alanında yapmış olduğu yatırımlar ile hızlı bir gelişim ve dönüşüm yaşamıştır. Şehrimiz yatırım acısından yüksek bir potansiyele sahiptir, girişimci ruhuna sahip genç nüfusumuz vardır. Bölgemiz yatırımcılara çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Mevcut organize sanayimizdeki yer sıkıntısı nedeniyle ek organize sanayi kamulaştırma işlemleri bitme aşamasına gelmiştir. Yakında arsa tahsislerine başlanacaktır” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete