GÜNDEM

KAMER, “KADINA ŞİDDET”İ ARAŞTIRDI

KAMER tarafından yapılan araştırmalara göre, erken yaşta ve zorla yapılan evliliklerin en önemli sorun olduğu Siirt’te kadınların yüzde 73.4’ü, Batman’da ise yüzde 69.7’si korktukları için şiddetten kurtulmak adına bir şey yapmıyor.

KAMER, “KADINA ŞİDDET”İ ARAŞTIRDI
19-10-2015 18:27
Google News

Alınan bilgiye göre, “O Köy Bizim Köyümüzdür” projesi kapsamında Batman ve Siirt’te toplam 3 bin 261 kadından görüş alındı. Siirt’te proje kapsamında yapılan görüşmelere katılanların yüzde 10’u 12 ve daha küçük bir yaşta evlendiğini söylerken, yüzde 35.5’i ise berdel usulü evlendirildiğini belirtti.

KADINLAR, PSİKOLOJİK ŞİDDET GÖRÜYOR

Proje kapsamında yapılan görüşmelerde, Siirt’teki kadınların yüzde 70’i, Batman’daki kadınların yüzde 88.4’ü şiddete maruz kaldığını dile getirdi. Siirt’teki kadınların çoğunluğu fiziksel, Batman’dakiler ise psikolojik şiddetten dert yandı. Siirt’teki kadınların yüzde 73.4’ü, Batman’daki kadınların da yüzde 69.7’si “korktukları” için şiddetten kurtulmak adına bir şey yapmadıklarını söyledi.

ZORLA EVLENDİRİLENLER DE VAR

Siirt’te zorla evlendirilen kadınların yüzde 35.5’i berdel usulü ile evlendirildiklerini, yüzde 41.9’u da kuma olarak verildiklerini belirtti. Batman’da zorla evliliklerin yüzde 62.5’luk bir oranla akrabalarla yaptırılan evlilikler olduğu saptandı. Siirt’teki kadınların sadece yüzde 13’ü, Batman’daki kadınların da yüzde 19.7’si severek evlendiklerini söyledi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete