GÜNDEM

KAMPANYAMIZ, BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE KONUŞULDU

Batman’da 14 yerel gazetenin, 22 Ekim 2018 tarihinde ortak manşetle çıkarak başlattığı ‘Batman, Uyuşturucuya Hayır Diyor ve AMATEM İstiyor’ kampanyası, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe görüşmelerinde masaya yatırıldı.

KAMPANYAMIZ, BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE KONUŞULDU
12-11-2018 17:53
Google News

 

YOKSULLUK VE ÇATIŞMA, UYUŞTURUCUYU YAYGINLAŞTIRIYOR

HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz, 14 yerel gazetenin ortaklaşa yürüttüğü kampanyayı, Bakanlığın bütçe görüşmesinde ele aldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde söz hakkı alan Milletvekili İpekyüz “Türkiye’de geleceğin en büyük problemlerinden biri uyuşturucu. Ben hekimim. Batman’ın Vekiliyim. Batman’da 11 yaşında eroin kullanan var. Hekimler, siyasetçiler, uyuşturucu nereden geliyor, nasıl kullanılıyor sorusu dışında neden bu sorun ortaya çıkıyor sorgulamalılar. Bir yerde huzursuzluk, çatışma, yoksulluk ve kriminalize olaylar varsa uyuşturucu yaygınlaşır” dedi.

BATMANDA 14 GAZETE ORTAK MANŞETLE ÇIKTI

Sorunların konuşulduğu ama çözülmediğinden yakınan Milletvekili İpekyüz “Ne yazık ki birçok şeyi mış gibi yapıyoruz. Ben bu feryadı neden yapıyorum? Türkiye’de genelde gazeteler rekabet eder, birbirine haber atlatır. Batman’da ise 14 yerel gazete, kendi nüfusuna göre örnek yerel medyası ile ortak manşet attı, uyuşturucuya hayır dedi. Diyarbakır’ı. Batman’ı, hiç bilmeyen biri bu kente geldiğinde uyuşturucuyu nereden bulacağını biliyor. Okul çevrelerinde dahi artık satılıyor. Bu sorunla mücadele içi özel çaba yürütmeliyiz. Çünkü sadece kullanan değil, aileler, çevre, toplum da zarar görüyor” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete