GÜNDEM

KAMPUSE 50 YILLIK KANALİZASYON…

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs’te atık (kanalizasyon) ve yağmur suyu alt yapı sistemini yeniden kurma çalışmalarına başlandı.

KAMPUSE 50 YILLIK KANALİZASYON…
11-08-2017 22:06
Google News

Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, 1975 yılında kurulan Merkez Kampusun, dönemin mevcut öğrenci ve akademisyen sayısına uygun kapasitede yapıldığını ancak zamanla öğrenci ve personel sayısındaki artış nedeniyle atık su altyapısının kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

50 YILLIK PROJE

Merkez Kampüsün atık ve yağmur suyu sistemini yeniden kurmaya başladıklarını ifade eden Rektör Durmuş “Öğrenci ve akademisyenlerimizin kangrene dönüşen pis su baskınlarına maruz kalmasını engelliyoruz. Yağışlı günlerde atık su sitemi tıkanıyor, Rektörlük Binası kanalizasyon suyu ile dolup taşıyordu. Kampüsün atık su altyapısı (kanalizasyon) tamamen yenilenecek, yağmur suyu şebekesi yapılacak. Kampüsün 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak proje için Batman Belediyesinden destek alacağız. 619 metre kanalizasyon ve 508 metre yağmur suyu hattı kurulacak, 21 adet kanalizasyon ve 13 adet yağmur suyu muayene bacası yapılacak. Proje, 45 günde tamamlanacak” dedi. (Üniversite Basın)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete