GÜNDEM

Kamu Der’den sert eleştiri…

Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) tarafından Batman Öğretmen Evinde Büyük Türkiye güçlü KAMU-DER sloganıyla il ve ilçe istişare toplantısı yapıldı.

Kamu Der’den sert eleştiri…
25-09-2022 15:17
25-09-2022 15:18
Google News

Toplantıya KAMU-DER Genel Başkanı Cevdet Baştuğ, İl Başkanı Abdullah Tunç, Genel Başkan Danışmanı Yılmaz Yıkılmaz, bazı siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

"VALİ BEYE 3 GÜNDÜR ULAŞAMIYORUZ"

Genel Başkan Baştuğ, konuşmasında Batman Valisini eleştirerek “Millet adına adına görev yapan Kamu-Der’in A veya C partisi diye ayrım yapma lüksü yoktur. Devletin kaymakamı, devletin valisi politika yapmaz. Ancak 2-3 gündür Batman Valisine ulaşamıyoruz. Biz devletimize ve milletimize bağlı bir sivil toplum kuruluşuyuz. Ne Ak Parti’nin ne de CHP’nin arka bahçesiyiz, biz derneğiz. Biz görevimizi yapıyoruz. Kamu-Derler hiçbir siyasi partiye yalakalık yapmaz” dedi.

"MİLLETE KAPISINI KAPATANLARI KINIYORUM"

Ekonomiyi eleştiren Baştuğ “Doğalgaza, PTT telefon ve iletişime yapılan zam kadar emekliye zam istiyoruz. Türkiye’de yoksulluk sınırı 27 bin lira. Dört kişilik bir aile normal şartlarda kirası dahil en az 27 bin lira ile geçinebiliyor. Açlık sınırı 7 bin liraya ulaştı. Beş milyona yakın emekli 2 bin 500- 3 bin lira alıyor. Ayıp ya, vallahi ayıp, utanıyorum ya. Ben devlete 30 yılımı verdim, müdürlük yaptım. Aldığım para 6 bin 700 lira. Oturduğum evin kirası 10 bin lira. Batman’da 2 bin 500’den düşük kiralık ev var mı? Emekli 3 bin lira kira verse neyle geçinecek? Aç insan varsa her şey olur. Hiç olmasa öğrencilere bur verin, kredi verin” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Mayıs 2024 e-gazete