GÜNDEM

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ, PANELLE ANLATILDI

Batman Üniversitesi Batıraman Kampüsü’nde düzenlenen Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Paneline, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ, PANELLE ANLATILDI
23-11-2016 23:01
Google News

Üniversitenin Proje Ofisi Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen panele KÜSİ Batman Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hakan Karakaya, KOSGEB Müdürü Evren Arıkan, DİKA Uzmanı Enes Ateş, Batman Üniversitesi Proje Ofisi Uzmanı Arş. Gör. Dr. Reşit Çakmak konuşmacı olarak katıldı. Programda konuşan Yrd. Doç. Dr. Karakaya “KÜSİ, Batman’ın ve bölgenin kalkınması için zorunlu bir süreç. Batman Üniversitesi, sanayinin kalkınması için elinden geleni yapmaktadır” dedi. KOSGEB Müdürü Evren Arıkan ise lisans mezunlarına iş bulmaları halinde 2000 TL, ön lisans mezunlarına ise 1500 TL maaş ödediklerini, ayrıca kendi işini kuran genç girişimcilere 50 Bin TL hibe verdiklerini belirtti.

“DİKA, TRC3 BÖLGESİNİ KALKINDIRIYOR”

DİKA Uzmanı Enes Ateş, DİKA’nın 2008’den beri TRC3 (Batman, Mardin, Siirt, Şırnak İlleri) Bölgesinin kalkınması için Mali Destek Programları hazırladığını ve AB fonlarını bölgeye kazandırdığını belirtirken Proje Ofisi Uzmanı Çakmak ise üniversite ve öğrencilerde proje mantığını oturtmaya çalıştıklarını belirtti. Panelin sonunda katılımcılara katılım belgesi, konuşmacılara ise plaket takdim edildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete