GÜNDEM

Kanarya sevgisini atölyesine taşıdı

Trabzon'da maket ustası Boğaçhan Gökhan Şatıroğlu, atölyesinde motivasyon kaynağı olarak gördüğü kanaryalara özenle bakıyor.

Kanarya sevgisini atölyesine taşıdı
23-07-2023 18:13
23-07-2023 16:14
BATMAN
Google News

Balıkçı bir ailenin çocuğu olan Şatıroğlu (45), babasından öğrendiği kanarya yetiştiriciliğini ilerleyen yaşlarda da sürdürdü. İskenderpaşa Mahallesi'ndeki atölyesinde çeşitli boyutlarda gemi ve tekne maketleri, ahşap kafes gibi ürünler üreterek geçimini sağlayan Şatıroğlu, kuş sevgisini iş yerine de taşıdı. Evinde 40, atölyesinde ise 45'i aşkın kanaryaya bakan Şatıroğlu, yumurtadan çıkmalarından itibaren beslemeye başladığı kuşlarının sayısı artınca bazılarını arkadaşlarına hediye ediyor. Şatıroğlu, AA muhabirine, hayvan sevgisinin kendisine babasından geçtiğini, çocuklarına da aynı sevgiyi aşılamaya çalıştığını söyledi. "Kendimi bildim bileli evimizden kanarya hiç eksik olmadı"

Kuşların sesini duydukça mutlu olduğunu dile getiren Şatıroğlu, "Kendimi bildim bileli evimizden kanarya hiç eksik olmadı. Büyüdükçe babamın kanaryalara olan ilgisi bana da bulaştı. O zamandan beri bu sevgi devam ediyor. Bu kanaryaların ötmeleri çalışırken ruhuma ilaç gibi geliyor. Kanaryaların o güzel sesi benim işe daha iyi motive olmamı sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Kanaryaların çocuk gibi ilgi istediğini anlatan Şatıroğlu, her sabah atölyeye gelip erişkin kanaryalara yem, yavru kanaryalara mama verdiğini, kafeslerin temizliğini yaparak güne başladığını anlattı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete