GÜNDEM

KANARYA SEVGİSİYLE AHŞAP USTASI OLDU

Çok sevdiği kanaryası için en güzel kafesi yapma kararı alan Murat Özdamar, yaptığı oyma kafesler sayesinde ahşap ustası oldu.

KANARYA SEVGİSİYLE AHŞAP USTASI OLDU
29-11-2018 14:52
Google News

5 metrekarelik dükkânını atölyeye çeviren 36 yaşındaki Murat Özdamar, burada birbirinden güzel ahşap eşya yapıyor. Zaman içerisinde el becerisini geliştiren Özdamar, internetten tanıştığı Bursalı bir ahşap ustasından aldığı tekniklerle, ağaç parçalarından kafes yapımını öğrendi. Ahşaptan kafes, süs eşyalarının yanı sıra antika işlerle de uğraşan Özdamar, çalışmalarını keser, rende, balta, kıl testere, oyma makinesi ve bıçakla yaptığını, her parçayı özenerek elinde işlediğini söyledi.

“BENCE HER İNSAN YETENEKLİDİR”

Her insanın yetenekli olduğunu belirten Özdamar “Zaman zaman sergilere katılıyorum. Sergide, eserlerimi takdim etme şansını buluyorum. Sergilerin yanı sıra el sanatları yarışmalarına da katıldım. Yarışmalarda dereceye girerek belge ve ödüller aldım. Bence her insan yeteneklidir, önemli olan bu yeteneği bir şekilde dışarı çıkarmaktır. Ben, sanat uğraşını severek, büyük bir zevk ve sabırla yapıyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete