EĞİTİM

KANSER AVINA ÇIKTILAR

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Ekipleri, kansersiz yaşam için en ücra köylerde kadınlara ulaşıyor.

KANSER AVINA ÇIKTILAR
08-03-2019 18:18
Google News

Kanserden kaynaklı ölümleri azaltmak amacıyla 81 ilde kurulan, son teknoloji ile donatılan kanser tarama aracı ile ilçe ve köyleri gezen KETEM, hem bilgilendirme hem de kanser taraması yapıyor. Kentte yılın her günü çalışmalarını sürdüren KETEM ekipleri, her türlü mevsim şartlarında kadınlara ulaşmayı sürdürüyor. Kent merkezinin yanı sıra Kozluk, Sason, Hasankeyf, Beşiri ve Gercüş İlçelerinde 5 yılda 200 köyü gezen ekipler, ulaştıkları 10 bini aşkın kadını ücretsiz meme ve rahim ağzı kanseri taramasından geçirdi. Kozluk’un 1500 rakımlı Cevizli Köyü'nde de çalışma yapan ekipler, Cumhuriyet İlkokulunda 100'ü aşkın kadını önce bilgilendirdi sonra sağlık taramasından geçirdi.

ÇEKİNMEDEN BU TARAMALARA GİTSİNLER

Ekiplere destek veren Vali Hulusi Şahin'in Eşi Ebru Şahin “Önce kadınlarımız sağlıklı olacak ki gelecek nesillere de bu bilinç yerleşsin. Sağlık ekipleri son derece gelişmiş araçlarla köyleri geziyor. Bu kadınlar için büyük fırsat” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete