EĞİTİM

“Kanserin oluşumu durdurulabilir”

Batman Medicalpark Hastanesi Fitoterapi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Rezan Gergin, kanserin, bitkisel ürünlerle engellenebileceğini açıkladı.

“Kanserin oluşumu durdurulabilir”
30-11-2017 19:12
Google News

Kanser oluşumunun genelde uzun yıllar sürdüğünü belirten Dr. Gergin “Bitkiler, kanserden koruyucudur. Çalışmalar, bitkisel ürünlerin daha çok çiğ ve yarı pişmiş kullanılmasının, besin değerini koruduğu ve maksimum yarar sağladığını gösterir. Bazı bitkiler ise (örneğin domates) istisnadır. Günümüzde en çok yapılan yanlışlardan biri, meyvenin sadece suyunun tüketilmesidir. Oysa meyvelerin sadece suyunun değil posasının da tüketilmesi, kansere karşı daha fazla yararlıdır. Liften zengin posanın mide ve barsak kanserlerine karşı koruyucu özellikleri de bulunur. Bitkisel gıdalar çay halinde, salatalara katılarak veya baharat olarak yemeklere katılarak tüketilebilir” dedi.
KANSERİ HANGİ SEBZE VE MEYVELERLE ÖNLEYEBİLİRİZ?
Kanserden koruyan bitkiler hakkında bilgi veren Dr. Gergin “Sarımsak, her gün çiğ olarak tüketilmelidir. Dutsu meyveler (ahududu, dut gibi), ağız, yemek borusu ve kalınbağırsak kanserine karşı korur. Brokoli, akciğer, kalınbağırsak, rahim, prostat, yumurtalık ve meme kanseri riskini azaltmaktadır. Soya, düzenli tüketilirse meme, rahim ve yumurtalık kanseri gibi kanserlerden korunma sağlanmaktadır. Yeşil çay, karaciğer, prostat, akciğer, pankreas, kalınbağırsak kanserine karşı koruyucu etkisi vardır. Domates, likopen isimli madde içermekte olup prostat, akciğer ve mide kanseri riskini azaltabilmektedir. Mantar ürünleri, çeşitli kanserlerin görülme sıklığını azaltır. Zeytinyağı, meme, yumurtalı, kalınbağırsak, yemek borusu, mide ve akciğer kanserine karşı koruyucudur. Üzüm, kansere karşı koruyucu besinlerin başında gelmektedir” dedi. (Medicalpark Basın)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete