EĞİTİM

“KANSIZLIK, YORGUN HİSSETTİRİR”

Batman Medikalpark Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Rezzan Gergin, kansızlık (anemi) hastalığına karşı önemli bilgiler paylaştı.

“KANSIZLIK, YORGUN HİSSETTİRİR”
02-07-2019 20:34
Google News

Uzm. Dr. Gergin “Anemi, vücudun dokularına yeterli oksijen taşımak için yeterince sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin olmaması halidir. Hemoglobin kırmızı kan hücrelerinin ana parçasıdır ve oksijeni bağlar. Çok az veya anormal kırmızı kan hücreniz varsa veya hemoglobininiz anormal veya düşükse, vücudunuzdaki hücreler yeterince oksijen almayacaktır. Anemi (kansızlık), kandaki hemoglobin miktarının erişkin erkeklerde 13 g/dL, kadınlarda ise 12 g/dL değerlerinin altına düşmesi durumudur, önemli sağlık sorununa neden olabilir. 6 ay ile 6 yaş arası çocuklarda 11 g/dL’nin, 6–14 yaşlarda 12 g/dL'nin altı kansızlık olarak kabul edilir. Anemi yorgun ve zayıf hissetmenize neden olabilir” dedi.
BELİRTİLERİ ARASINDA SOLUK CİLT VAR
Uzm. Dr. Gergin, kansızlık belirtileri arasında, yorgunluk, zayıflık, soluk veya sarımsı cilt, düzensiz kalp atışı, nefes darlığı, baş dönmesi, göğüs ağrısı, soğuk eller ve ayaklar, baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu, ellerde ve ayaklarda uyuşma, sinirlilik hali, kulakların uğuldaması, dudaklarda çatlaklar ve ağız kenarında yaralar, tırnakların çabuk kırılması, saç dökülmesi olduğunu belirtti

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete