SAĞLIK

KAPALI AMELİYATLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Özel Batman Dünya Hastanesi’nde hem estetik hem sağlık açısından daha sık tercih edilen kapalı yöntem (laparoskopik) histerektomi ameliyatı ile bir kadın da sağlığına kavuştu.

KAPALI AMELİYATLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
28-12-2021 08:37
28-12-2021 09:38
BATMAN
Google News

ERTESİ GÜN TABURCU EDİLDİ

G.I. adlı hasta kadın, adet döneminde ve adet dönemi dışında aşırı kanama şikâyetleri ile Özel Batman Dünya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğine başvurdu. Daha önce birçok kez bu nedenle medikal tedavi gören ve yapılan tedavilerden sonuç alamayan hastaya Op. Dr. Yusuf Çakmak ve Op. Dr. Mahmut Karakışla tarafından paroskopik (kapalı yöntem) histerektomi önerildi. Küçük kesilerle robotik olarak yapılan laparoskopik histerektomi ameliyatı, başarılı şekilde gerçekleştirildi. Hasta, operasyondan sonra taburcu edildi.

Açıklamada “Kadınlarda aşırı rahim kanamaları, rahme yerleşen miyomlar, polipler, rahim kanserleri öncesi lezyonlar, tedaviye cevap vermeyen rahim ve yumurtalık kaynaklı, ileri derece apseye dönüşmüş enfeksiyon ve rahim sarkması gibi durumlarda rahim alma işlemi yanı sıra histerektomi operasyonu yapılıyor” denildi. (

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete