EĞİTİM

KAPALI BÖBREK AMELİYATINDA BÜYÜK BAŞARI

Özel Batman Dünya Hastanesinde, Laparoskopik Ameliyat Yöntemi ile yapılan böbrek ameliyatı, 62 yaşındaki hastayı hayata bağladı.

KAPALI BÖBREK AMELİYATINDA BÜYÜK BAŞARI
12-01-2017 23:19
Google News

62 yaşındaki Yunus Tilki, sağ yan ağrısı ve düzenlenemeyen hipertansiyon nedeni ile Dünya Hastanesi Üroloji Polikliniğine getirildi. Üroloji Doktoru tarafından muayene edilen hastanın sağ böbreğinin taş nedeni ile bozulduğu, fonksiyonlarını kaybettiği teşhis edilerek, hastanın sağ böbreğinin alınmasına karar verildi. Hasta, Üroloji Doktoru Op. Dr. Sedat Akyüz ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh Hakseven tarafından, Laparoskopik (Kapalı) Ameliyat Yöntemi ile karın bölgesinden 3–4 delik açılarak kamera eşliğinde ameliyat edildi.

KAPALI AMELİYATTA İYİLEŞME VE TABUCU SÜRESİ KISADIR

Bu yöntem ile yapılan ameliyatlarda iyileşme ve taburcu süresinin kısa olduğunu belirten Op. Dr. Sedat Akyüz “Hasta daha az acı çeker. Doku bütünlüğünü korur. Kesi neredeyse gözükmez ve estetiktir. Kanama ve enfeksiyon riski daha düşüktür. Karın içi yapışıklık riski daha düşüktür. Ameliyat sonrası ilaç kullanımı azaltır. Tüm bunların sonucu olarak daha konforludur” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete