GÜNDEM

“KAPSAMLI ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”

5 Haziran Dünya Çevre Günü Belediye tarafından hazırlanan “Batman ve çevre” konulu sempozumda konuşan Eşbaşkan Sabri Özdemir, Batmanda çevre temizliği konusunda kapsamlı çalışmalar yürütüleceğinin sinyallerini verdi.

“KAPSAMLI ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”
06-06-2014 19:59
Google News

Batman belediyesinin çevre ve çevre sorunlarına ilişkin çalışmalarını aktaran Özdemir “son 10 gündür içimizde bir komisyon çıkardık, bir program oluşturduk, oluşturulan bu programlarda bizler de bizzat yer alıp hayata geçirdik. Bu 10 gün içinde her gün bir mahallede orada öğrencilerin ve halkın katılımıyla sokakları temizledik” dedi.

“İNSANLARIN İLK YAKLAŞIMI SOĞUK OLDU”

Sokakta çöp toplarken halkın ilk yaklaşımının soğuk olduğunu belirten Özdemir “Biz bu çalışmaya başlarken insanların ilk yaklaşımı soğuk oldu. Yani bunlar geldiler, kendilerini gösterdiler ve tekrar kaybolacaklar şeklinde oldu. Ama biz bu konuda kararlıydık, göstermelik olarak bu kampanyayı yürütmeyeceğiz. Kentin en büyük sorunu olan bu temizlik sorununu da çözmekte kararlı olduğumuzu göstereceğiz diye bu girişimde bulunduk. Yaklaşımlar çok olumlu oldu.  Fakat bazen insanlarımız neden temizlik yapıyorsunuz, sizin işiniz bu mu, hatta kimileri ‘size çöpçülük yapın diye mi oy verdik diye serzenişte bulundular. Kendi yaşam alanlarımızı kendimiz kirletiyoruz. Kimi insanlarımızın bakış açıları da sorunlu. Belediyenin görevi elbet, kenti temizlemek. Tabi ki temizleyeceğiz” dedi.

“BELEDİYENİN BÜTÇESİ BELLİ”

Temizlik çalışmaları için ayrılacak bütçenin sınırlı olduğuna dikkat çeken Özdemir “Batman’da 4 bin tane sokak var. Bu 4 bin sokağa, o sokakta yaşayan bazı insanlara sorarsanız, her sokağa bir personel, bir süpürgeci isteyecek. Bu da 4 bin personel demektir. Bizim belediyemizin de bir bütçesi var. Yani biz bu 4 bin personeli alabiliriz, bütün sokakları da tertemiz tutabiliriz, ama başka bir iş de yapamayız o zaman. Evimize gider otururuz, sadece temizlik personelleri sokakları temizler ve bununla kalırız. Bu yanlış algıyı biz insanların kafalarından çıkarmak için biz bu kampanyayı başlattık. Sadece temizlik değil diğer tüm meselelerde de esas sorun sorumlu olmak, sorumluluk bilincini geliştirmektir. Çevre konusunda çok kapsamlı çalışmalar yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete