GÜNDEM

KAR KAPLANLARI KAR KIŞ DEMEDEN ÇALIŞIYOR

Dicle EDAŞ’ın dağıtım hizmeti verdiği Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta israfa varan aşırı tüketim nedeniyle Ocak 2014’ten bu yana 2 bin 467 trafonun yandığı açıklandı.

KAR KAPLANLARI KAR KIŞ DEMEDEN ÇALIŞIYOR
07-01-2016 21:43
Google News

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, elektrikle ısınmanın yaygın olduğu Batman ve çevre illerinde kış seferberliğinin ise sürdüğü belirtildi.

TÜKETİM KATLANARAK ARTTI

Kış mevsiminde elektrikle ısınma alışkanlığı nedeniyle enerji talebinin had safhaya ulaştığı belirtilen açıklamada “Bölgede, 2 ay öncesine kadar 35 milyon kWH’nin altında olan günlük enerji tüketimi, karlı havada 69 milyon kWH’ye kadar yükseldi. Isınmada kullanıldığı için tavan yapan elektrik tüketim, tarımsal sulamanın yapıldığı Temmuz ayındaki tüketimin dahi üzerine çıktı” denildi.

KAR KAPLANLARI İŞBAŞINDA

Oluşturulan deneyimli ekiplerin, kar kış demeden, her türlü tehlikeye göğüs gererek günün 24 saati hizmet verdiği belirtilen açıklamada “Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Kar Kaplanları olarak isimlendirilen arıza ekiplerimiz, günün her saati olası arızalara müdahale için hazır bekliyor. Ekipler, arızalı bölgelerde iş makineleriyle yolu açtıktan sonra özel giysileri ile çalışmaya başlıyor. Kar Kaplanları, yeri geldiğinde -17 derecede, karda, tipide arızaları onarmak için yüksek gerilim direklerinin tepesinde çalışıyor” denildi

2 YILDA TOPLAM 2.467 TRAFO YANDI

Konuyla ilgili açıklama yapan DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların ısınmak için elektrikli ısıtıcılara yöneldiğine dikkat çekerek “Elektrik, kesinlikle ısınma amaçlı kullanılmamalıdır. Sorumluluk sahamızda 2014 yılında 1.106 adet, 2015 yılında ise 1.286 adet olmak üzere son 2 yılda toplam 2.392 trafo aşırı yüklenme sonucu yanmıştır. Sadece 3 günlük yılbaşı tatilinde havaların soğuması ile beraber yaklaşık 75 adet trafo aşırı yüklenme sonucu yanmıştır. Trafoların gücü artırılarak veya teçhizatların kapasitesi yükseltilerek sorun çözümlenememektedir. Kayıt dışı ve israf sınırlarının üzerinde elektrik tüketimine son verilmediği takdirde trafo değiştirme ile sorun çözümlenmez” dedi. (Seyithan Çetin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete