GÜNDEM

KARACA: YEREL GAZETELERİN ÖZGÜRLÜĞÜ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, “Yerel gazetelerin özgürlüğü bizim için önemli. Gazetecilik yapın. Bir de çağı takip edin. Mutlaka dijital gazetelerinizi güncelleyip yerel haber yapın” dedi.

KARACA: YEREL GAZETELERİN ÖZGÜRLÜĞÜ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
14-10-2016 18:44
Google News

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, Çanakkale’de düzenlenen toplantıda yerel gazete sahipleri ve temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, İdari İşler Müşaviri Mehmet Nail Duran ve Çanakkale Şube Müdürü Hasan Hüseyin Kemal’in yanı sıra KOSGEB ile İŞKUR temsilcileri de hazır bulundu.

Konuşmasına Çanakkale’nin çok önemli şehir olduğunu ve atalarımızın geçmişte burada tarih yazdığını belirterek başlayan Karaca, “Biliyorsunuz 15 Temmuz gibi kötü bir gün yaşadık. Birlik ruhu ile karşı koyduk. Çanakkale ruhu ile karşı koymaya da devam edeceğiz. Bizim kimsenin malında mülkünde gözümüz yok. Biz yeni yetme bir devlet değiliz. Böyle bir mirasın sahibiyiz. Yerel basın olarak bu duygu ve düşünceleri dile getirin. Bu süreç vatandaşımıza iyi anlatılmalıdır” diye konuştu.

Resmi ilan ve reklam dağıtımına yönelik uygulamalar hakkında bilgi veren Karaca, kurulduğu günden bu yana Kurumun tek amacının bu dağıtımı eşit şekilde gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Karaca, “2015 yılında Çanakkale’de şubemizi açtık. Böylelikle sizler de görev alanımıza girdiniz. Bu bir süreçtir. İlçelerde yayın yapanları da bu havuza almak istiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Yerel gazetelerin özgürlüğü bizim için önemli. Gazetecilik yapın. Bir de çağı takip edin. Mutlaka dijital gazetelerinizi güncelleyip yerel haber yapın” değerlendirmesinde bulundu.

Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey ise, gazetelerin tiraj konusunun önemli olduğunu belirterek, “Öncelikle satış olayını çözmemiz yazım. Biz gazetelerin birleşmesini istedik. Sonra buna karışmama kararı aldık. Sizler kendi aranızda anlaşırsanız yardımcı oluruz. Nitelikli eleman sıkıntısı çektiğinizi biliyoruz. Ortak proje yapabiliriz” ifadelerinin kullandı.

İdari İşler Müşaviri Mehmet Nail Duran, geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanan “Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği”ne dair teknik bilgileri aktardı. Toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete