GÜNDEM

KARACİĞER NAKLİ BEKLİYOR

7 çocuğu ile birlikte Suriye’nin Kamışlo Kentinden 6 yıl önce Batman’a sığınan 53 yaşındaki Yusuf Murat, yaşama tutunabilmek için karaciğer nakli bekliyor.

KARACİĞER NAKLİ BEKLİYOR
23-11-2018 16:04
Google News

Murat Ailesi, Kamışlo’da yaşadıkları ekonomik ve sosyal sorunlardan dolayı 6 yıl önce Batman’a sığındı. Baba Yusuf Murat, çocuklarını Batman’da okuttu, bir kızını Siirt, bir oğlunu ise Batman’daki üniversitelere gönderdi. Suriye’deki kasaplık mesleğini Batman’da da sürdüren 7 çocuk babası Yusuf Murat, 2 yıl önce karaciğer kanseri olduğunu öğrendi. Fatih Mahallesi Stat Caddesi Gündem Apartmanı No:1’de ikamet eden Murat Ailesi için

Zor günler başladı. Hastalığı ilerleyen Murat, iş yapamaz hale geldi.

KARACİĞER NAKLİ GEREKİYOR

Batman, Diyarbakır ve Malatya’daki hastanelere sevk edilen Murat için yeni bir karaciğere ihtiyaç olduğu tespit edildi. 2 yıldır karaciğer nakli bekleyen Murat, ailesini geçindirebilmek için eski sağlığını geri istiyor. Türkiye’de nakil bekleyen hasta sıralamasında Suriyelilere yer verilmediğinden yakınan 53 yaşındaki Yusuf Murat “Hayırseverlerin desteğine ihtiyacım var. Bağış, yardım değil, sağlığımı itiyorum sağlığımı kazanıp, işimi yapmak, çocuklarımı kimseye muhtaç etmeden büyütmek, yetiştirmek istiyorum. Çocuklarım bana karaciğerini bağışlamak istedi ama uyuşmazlıktan dolayı olmadı. Sesimizi duyun. Organ bağışı için hayırseverlerin yardımına ihtiyacım var” dedi. Murat Ailesine 0531 237 80 33 numaralı hattan ulaşabilirsiniz. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete