EĞİTİM

KARACİĞERİYLE BAŞKA BİR HASTAYA UMUT OLDU

Batman’da yaşamını yitiren 77 yaşındaki adamın karaciğeri, nakil bekleyen bir hastaya umut oldu.

KARACİĞERİYLE BAŞKA BİR HASTAYA UMUT OLDU
17-12-2015 20:02
Google News

Şaban Nergiz (77), bundan 39 yıl önce organ bağışında bulunacağını ve buna dair gerekli yerlere başvuruda bulundu. Nergiz, yaşadığı müddetçe organ bağışı konusunda çevresindekileri de bilinçlendirmeye çalıştı. Şaban Nergiz’in kızı Emel Nergiz, yaklaşık bir buçuk yıl önce babasını da alarak Batman’a yerleşti. Beyninden kaynaklanan bir rahatsızlıktan dolayı Özel Batman Dünya Hastanesinde tedavi gören Şaban Nergiz’in beyin ölümü gerçekleşti, ailesinin izni ile karaciğeri alındı.

HASTANIN KARACİĞERİ, MALATYA’YA GÖNDERİLDİ

Hastanede normal bir hasta için uygulanan ameliyatla Nergiz’in karaciğeri alındı. Yapılan ameliyatın ardından Diyarbakır ve Malatya’dan gelen bir ekip tarafından alınan karaciğer, uçak ambulans ile Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde karaciğer nakli bekleyen bir hastaya nakledilmek üzere yola çıkarıldı. Malatya’da götürülen Nergiz’in karaciğeri, yapılan başarılı ameliyatla bir hastaya nakledildi. Özel Batman Dünya Hastanesinde Başhemşire olan Şaban Nergiz’in kızı Emel Nergiz, babasının vasiyetini yerine getirdiği için mutlu olduğunu belirterek 32 yıl boyunca Hacettepe’de çalıştım. Ama hep Güneydoğu’da çalışma hayalim vardı. Arkadaşlarımın tavsiyesiyle Batman’a geldim. Babam burada tedavi gördü. Burada hayatını kaybetti. Babam yaşadığı sürece bize bu konunun önemini anlattı.  Onun vasiyetini yerine getirdik. Gerekli ameliyattan sonra babamı Ankara’ya götürüp defnettik. Babamın karaciğeri başka birine hayat verdi. Bundan dolayı mutluyuz” dedi.

ORGAN BAĞIŞI KONUSUNDA DUYARLILIK OLUŞMALI

Dünya Hastanesi Tıbbi Direktörü Tuncer Toklu ise Türkiye’de organ bağışı konusunda gerekli duyarlılığın gösterilmediğine dikkat çekerek, Şaban Nergiz’in alkışlanacak bir davranışta bulunduğunu dile getirdi. Toklu, organ bağışı konusunda gerekli duyarlılığın oluşması için basına da çok iş düştüğünü söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?