GÜNDEM

KARADA YÜRÜYOR, DENİZDE YÜZÜYOR

Batman’ın Balpınar Beldesi’nde kaynak ustası Ender Demir, kendi elleriyle hem karada hem suda kullanılabilen bir araç geliştirdi.

KARADA YÜRÜYOR, DENİZDE YÜZÜYOR
09-11-2020 20:10
Google News

 

Batman Merkeze bağlı Balpınar Beldesi’nde kaynak ve sondaj ustası Ender Demir, hem karada hem suda kullanılabilen bit sistem geliştirdi. Demir parçalarını kaynak yardımıyla birleştiren ve içine motor sistemi yerleştiren Demir, 1 aylık uğraşın ardından kendi elleriyle icat ettiği aracı hem suda hem karada kullanmaya başladı. 4 çocuk babası Ender Demir, Balpınar Beldesi’nde bulunan Güven Sondaj Atölyesi’nde yaptığı araçla belde sakinlerinin de dikkatini çekiyor.

Geliştirdiği araçla işyerinden çıkarak Batman Çayı Kenarı’na giden Demir, aracı nehir sularına sürerek suda kullanabiliyor. Ilısu Baraj Suları’nın ulaştığı ve Batman Çayı’nın bulunduğu Balpınar’da, ihtiyaçtan kaynaklı bu aracı icat ettiğini belirten Demir “Ilısu ve Batman Çayı Suları beldemizi sardı. Tekne almak istedim. Tekneyi her gün eve getirip götüremezdim. Bu yüzden eve getirip götürebileceğim bir tekne olsun istedim. Demir parçalarını kaynak yaptım. İçerisine oturma yerleri oluşturdum, motor kurdum. Tekerler ve pervaneler monte ettim. Şimdi evden baraj kenarına kadar bu araçla geliyorum, sonra bu araçla suya giriyorum. Balık tutabiliyoruz, baraj sularına açılabiliyoruz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete