GÜNDEM

KARAYOLLARI, 411 KİLOMETRE YOL AĞINDA ÇALIŞIYOR

EN ÖNEMLİ KISIM, ILISU İLE BAĞLANTI YOLU…

KARAYOLLARI, 411 KİLOMETRE YOL AĞINDA ÇALIŞIYOR
11-02-2019 17:48
Google News

Kara Yolları 9. Bölge Müdürlüğü Yetkilileri, Vali Hulusi Şahin Başkanlığında gerçekleştirilen Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda brifing verdi.

411 KİLOMETRE YOL AĞI…

Verilen brifinge göre, Kara Yolları 9. Bölge Müdürlüğü’nün Batman’da 411 kilometre yol ağı bulunuyor. Müdürlük, 2019 yılının 1. döneminde Batman’da 9 projeyle çalışmalara başladı. Bu projelerden 8’i ulaşım, 1’i enerji sektöründe olmak üzere toplam proje maliyetinin 1 Milyar 496 Bin TL olduğu belirtildi.

“11. BÖLGE HUDUDU, SORUMLULUK ALANIMIZDA”

Silvan-Malabadi Haydar Köprü’sü 11. Bölge Hududu’nun, sorumluluk alanları içerisinde yer aldığını belirten yetkililer “Bu yolumuz, hem Diyarbakır hem Batman hem de Siirt ilini ilgilendiriyor. Bu projemiz 90 km uzunluğunda. Bunun 20 km’si Diyarbakır ilinde, 47 buçuk km’si Batman’da ve 22 km’si Siirt’le aramızdadır. Batman sınırları içerisinde kalan yaklaşık 47 km’nin 46 buçuk km’si bölünmüş yol sathi kaplama, 1 km’si de bölünmüş yol BSK olarak tamamlanmıştır. Burada Kozluk 11 bölge hududuna doğru sathi kaplama 44 km’nin tamamı BSK olarak iler ki yıllarda yapılacak. Bakanlık onuru alındı” dedi.

HEDEFİMİZ, BATMAN-KURTALAN ARASINI BSK YAPMAK

Batman-Beşiri- Siirt-Kurtalan projesinde sathi kaplama işinin bittiğini belirten yetkililer “Hedefimiz burayı BSK yapmak. Proje hazırlıyoruz ama bu yolun, yatırım programına alınması gerekiyor. Beşiri yolunda 8 cm kalınlığında bakım minderi dediğimiz malzemeyle pürüzsüzlüğü artırmayı amaçladık. Sathi kaplamayı, yağışlı havalarda can ve mal emniyetini sağlamak amaçlı yaptık ve başarılı olduk. Geçmiş yıllarda trafik kazalarında azalma yaşandı, hatta bu sene hiç kaza olmadı” dedi.

ILISU BARAJINI ETKİLEYEN KISIM ÖNEMLİ

Kara Yolları 9. Bölge Müdürlüğü Yetkilileri “Batman-Hasankeyf- Gercüş- Midyat’a kadar olan işimizin toplam uzunluğu 76 kilometre. Bunun 64 kilometresi Batman illeri sınırları içerisinde, 12 kilometresi de Mardin ili sınırları içerisinde. Bu yolun en önemli kesimi Ilısu Barajı’ndan etkilenen kısım. Haziran ayının ilk haftalarında geçişi sağlayacağız”

“BU YOL YAPILMADAN HASANKEYF’İ TAŞIYAMAYIZ”

Karayolları Yetkililerini dinleyen Vali Şahin, bu yolun önemine dikkat çekerek “Bu yol önemli. Çünkü bu olmadan taşıma olamaz. Bunu Ankara’ya da iletin. Kara Yolları, bu köprüyü tamamlamadan biz şehri taşıyamayız. Çünkü şehir irtibatı olmuyor. Haziran’a kadar tamamlanması gerekiyor, herkes hazırlığını ona göre yapsın” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?