GÜNDEM

KARAYOLLARI 9. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ;

“TARİHİ KÖPRÜLERİ BİZE İLETİN, RESTORE EDELİM”

KARAYOLLARI 9. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ;
08-02-2019 17:22
Google News

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü Yetkilileri, ülke sınırları içerisindeki tüm köprülerin restorasyon işini üstlenirken, vatandaşlara “Keşfedilmemiş tarihi köprüler var ise bize iletin, restore edip, korumaya alalım” duyurusunu yaptı.

Vali Hulusi Şahin Başkanlığındaki Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan yetkililer “Ulaşım çalışmamızın yanında, tarihi köprülerin onarım işlerini de yapıyoruz. Türkiye’de sınırlar içerisinde neresinde olursa olsun yol bakımından kara yolları ağı dışındaki de tüm tarihi köprülerin onarımı, Karayolları Genel Müdürlüğüne aittir. Tescil edilmemiş yörelerinizde böyle köprüler var ise bizim de haberimiz olursa ona girişim yaparak, tescil edip onarımı yapabiliriz” dedi.

PER PİRA KÖPRÜSÜ ÖNEMLİ

Per pira köprüsü’nü turizme kazandırmak için girişimlerde bulunduklarını belirten Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü Yetkilileri “Önemli köprülerden biri Bıçakçı Tarihi Köprü dediğimiz Per Pira Köprüsü. Batman’dan Kozluk’a giderken Batman Çayı üzerinde bulunan 32 gözlü bir köprü. Bu köprü yapılırsa Batman Turizmine ciddi bir getirisi olacak. İhalesi yapıldı. Şantiyeler kuruluyor. İnşallah hava şartları müsaade ederse yılsonuna doğru ayağa kaldıracağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?