GÜNDEM

KARAYOLLARI İLE KÖYLÜLER ARASINDA İSTİMLÂK KAVGASI!

Batman’ın Gercüş İlçesi’ne bağlı köylerde ikamet eden yaklaşık 150 kişi, istimlâk bedeli toplantısı için gittikleri Karayolları Şube Şefliğinde yetkililerle gerginlik yaşadı.

KARAYOLLARI İLE KÖYLÜLER ARASINDA İSTİMLÂK KAVGASI!
01-06-2016 17:29
Google News

Gercüş İlçesinde 15 köyün bulunduğu arazilerde 2009 yılında Karayolları tarafından uluslararası yol yapım çalışması başlatıldı. Arazileri istimlâk edilen köylüler, Karayolları 97. Şube Şefliği yetkileri tarafından toplantıya çağırıldı. İstimlâk bedeli toplantısı için Karayolları Şefliğine gelen köylüler kendilerine muhatap bulamadıklarını ifade ederek yetkililere tepki gösterdi. 

150 KÖYLÜYLE 3 MEMUR İLGİLENDİ

Köylüler, Karayolları Şube Şefliğinin bahçesinde bekletilerek işlemlerinin yapılmasını bekledi. Memur yetersizliğinden yakınan köy sakinleri zaman zaman tepki gösterd. Köy sakinlerinden Mirhan Aslan, sabahın erken saatlerinde güneşin altında bekletildiklerini ifade ederek, yetkilerin kendileri ile ilgilenmediğini kaydetti. 

HAYVANLARA YAPILMAYAN MUAMELE BİZE YAPILIYOR

Mehmet Şirin isimli vatandaş ise vatandaşlara yapılan muameleden rahatsızlık duyduğunu belirterek “Burada sabahın erken saatlerinde güneşin altında bekliyoruz. Hayvanlara yapılmayan muamele bize yapılıyor. Buradaki insanların çoğu yaşlı, aralarında kadınlar da var. Bütün köylülere aynı anda randevu verilmiş. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi.

MEMUR, BASIN MENSUBUNUN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Yaşanan gerginliği haberleştirmek için olay yerine giden basın mensupları da memurlar tarafından engellenmek istendi. Gerginliğin yaşandığı sırada görüntü çeken basın mensubunun üzerine yürüyen bir memur kameraya müdahale ederek, çekim yapılmasını önlemeye çalıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete