GÜNDEM

KARAYOLLARI’NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Karayolları Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında bulunan çevre yollarında ekilen ağaçlar büyük ve küçükbaş hayvanlar tarafından tahrip ediliyor.

KARAYOLLARI’NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
11-08-2015 20:55
Google News

Yetkililer, dikilen ağaçların korunması için hayvan yetiştiricilerinden duyarlılık bekliyor.

Batman-Diyarbakır ve Batman-Siirt Çevreyolları’nda Karayolları Müdürlüğü tarafından yürütülen bakım çalışmaları devam ederken, ekipler tarafından ekilen ağaçlar ise büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar tarafından tahrip ediliyor. kavşak ve orta refüjlerde ekilen ağaçların korunması gerektiğini açıklayan yetkililer “Yeni çevreyolu üzerinde yaklaşık 4 km güzergahta dikilen ağaçlar, insanlar ve hayvanlar tarafından tahrip ediliyor. Ağaçların insanlar tarafından tahrip ediliyor,  hayvanlar ise bu ağaçları yiyerek tahrip ediyor. Bu konuda hayvan yetiştiricilerinden duyarlılık bekliyoruz” dedi.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ DEVAM EDİYOR

Karayolları Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çevre yollarında bakım çalışmalarının devam edeceğini açıkladı. Siirt Çevreyolu, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampusüne giden yeni çevreyolu ve Havaalanı yolunda orta refüjlerde çimlendirme çalışmalarının devam edeceğini açıklayan ekipler “Bu güzergâhlara top akasya, erguvan, oya ağaçlar ve leylandi gibi ağaç çeşitleri dikeceğiz” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?