GÜNDEM

Karayolları’ndan detaylı brifing

Karayolları 9.Bölge Müdürü Savaş Bayındır, Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında düzenlenen koordinasyon kurulu toplantısında, krumunun bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve yatırımlar hakkıdnda detaylı sunum yaptı.

Karayolları’ndan detaylı brifing
07-08-2022 08:35
07-08-2022 12:28
Google News

YAPILAN YOLLARI TEK TEK SAYDI

Müdür Bayındır, Batman’da 28 kilometre uzunluğundaki Silvan-Kozluk ayrım yolunun, bölünmüş yol olarak tamamlandığı bilgisini paylaşırken “Silvan-Kozluk Devlet Yolunda Kahveci Gurubu Köprüleri 2010 yılında ve Batman Üçyol Köprülü Kavşağı 2012 yılında tamamlandı. 28 kilometrelik Batman (Silvan-Kozluk) ayrım yolu, sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlandı. Batman-(Silvan-Baykan) ayrım yolundaki Malagır Köprüsü tamamladı. 15 kilometre uzunluğundaki Batman Güney Çevreyolu, bölünmüş yol olarak tamamlandı. Batman Güney Çevreyolunda K-1 Köprülü Kavşağı, Balpınar Köprülü Kavşağı, Üniversite Köprülü Kavşağı, Batman Çayı-2 Köprüsü, Akçaçayı Köprüsü, DDY üstgeçit köprüsü tamamlandı. 9 km uzunluğundaki Batman Şehir Geçişi, bölünmüş yol olarak tamamlandı. Batman Şehir Geçişinde Şevket Başak Köprülü Kavşağı tamamlandı. Esentepe (Devlet Hastanesi) Köprülü Kavşağı tamamlandı. Gültepe Köprülü Kavşağı tamamlandı. 39,4 kilometre uzunluğundaki Batman-Hasankeyf Yolunun 29,8 km'lik kesimi, bölünmüş yol olarak tamamlandı. 21 km uzunluğundaki Batman-Beşiri-Kurtalan Yolu, bölünmüş yol olarak tamamlandı. Batman Hasankeyf Yolunda Hasankeyf–1 Köprüsü 2017 yılında ve Hasankeyf–2 Köprüsü 2021 yılında tamamlandı. Hasankeyf-Gercüş Yolunda bulunan Gercüş Köprülü Kavşağı tamamlandı. 16 km uzunluğundaki Sason (Çatakköprü-Yücebağ) ayrım yolu, tek yol olarak tamamlandı. 34 km uzunluğundaki Çatakköprü-Sason ayrım yolu ve Yücebağ Yolu, tek yol olarak tamamlandı. 4 km uzunluğundaki (KulpHamzalı) ayrım yolu, (Sason-Yücebağ) ayrım yolu, sathi kaplamalı tek yol olarak tamamlandı. Batman’daki uzunluğu 5 km olan Gercüş-Vergili ayrım yolu, Midyat-Dargeçit ayrım yolu, tek yol olarak tamamlandı. 57 km uzunluğundaki Gercüş-Vergili-Yemişli-Çelikköy Yolu, tek yol olarak tamamlandı. Beşiri’de Tarihi Memikhan Köprüsü 2014 yılında, Tarihi Şeyh Hoşal (Ulular) Köprüsü 2015 yılında, Hasankeyf’te Tarihi Hasankeyf Köprüsü 2017 yılında restore edildi” dedi.

DEVAM EDEN ÇALIŞMALARIN BİLGİSİNİ PAYLAŞTI

Devam eden projeler hakkında bilgi veren Bayındır “GAP projesi kapsamında 89,5 kilometrelik Silvan-Malabadi Köprüsünün 20 km’si Diyarbakır, 47,5 km’lik kesimi Batman ve 22 km’si Siirt sınırında kalmaktadır. Batman sınırında kalan 47,5 km'lik kesimi beton yol olarak tamamlandı. Kozluk’ta beton asfalt ihalemiz tamamlandı. 28 km’lik Batman- (Silvan-Kozluk) ayrım yolunun 22 km’si tamamlanırken, 6 km'lik kesim için ihale yapıldı. 7 km’lik Batman geçişi (diktepe varyanti)’nin 7 km’lik kısmı hizmete açılmıştır. Güzergâhta 493 m uzunluğunda ve 11 m genişliğinde Batman Çayı Köprüsü bulunuyor. Proje çalışmaları devam ediyor. 15 km’lik Batman Çevre Yolun 2017 yılı sonu itibari ile tamamı beton asfalt olarak tamamlandı. Bu yolda stadyum kavşağında onarım çalışmaları tamamlandı. 76 km uzuluğundaki Batman Hasankeyf-Gercüş-Midyat yolunun 64 km'si Batman ili sınırları ve 12 km'si Mardin sınırlarındadır. Batman-Hasankeyf yolunun 29,8 km'lik kesimi tamamlandı. Hasankeyf Tüneli, beton kaplama seviyesinde tamamlandı. Batman-Hasankeyf Yolunda tamamlanamayan 9,6 km'lik kesim ile birlikte, önceki yıllarda tamamlanmış olan Batman-OSB arası 6,6 km'lik kesimin yapılması için ihale süreci tamamlandı, 2021 tarihinde işin teslimi yapıldı, şantiye kurulumu tamamlanmış olup çalışmalara başlandı. Ancak vatandaşların hazine arazilerini işgal etmesi sonucu bazı kesimlerde çalışma yapılamamış olup görüşmeler devam etmektedir. 25 km’lik Hamzalı-Yücebağ yolunun 17 km'si Diyarbakır ili sınırlarında ve 8 km'si Batman ili sınırlarında kalıyor. Yolun 9 km'lik kesiminin, tek yol sathi kaplama olarak fiziki standartları yükseltildi. Hasankeyf-Üçyol Viyadüğünde beton ve aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Hasankeyf'in tek şeritli yolunda çalışmalar sürüyor. Tarihi Perpira Köprüsünün 23 ayağını turizme kazandırma çabası içindeyiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete