Kardeş okullara çevreci etkinlik…

Atatürk İlkokulu Öğrencileri, kardeş okul projeleri kapsamında TED Batman Koleji’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Eko Okul Projesi kapsamında İklim Değişikliği: Nedenleri, Sonuçları ve Alınabilecek Önlemler konulu seminer gerçekleştirildi.

Kardeş okullara çevreci etkinlik…

ÇEVRECİ HASAN ERDAL, ÖĞRENCİLERE SUNUM YAPTI

Seminer, TED Batman Koleji Müdürü ve Batman Çevre Gönüllüleri Üyesi Hasan Erdal tarafından verildi. Öğrencilere iklim değişikliği kavramı tanıtılarak, küresel ısınmanın nedenleri, etkileri ve bu konuda bireysel ve toplumsal düzeyde neler yapılabileceği konusunda kapsamlı bilgi aktarıldı. Seminerde "Küresel Isınma Nedir?", "Nedenleri Nelerdir?", "Sonuçları Nelerdir?" ve "Nasıl Önlenebilir?" başlıkları üzerinde duruldu. Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Siraç Akçay, bu etkinliğin amacının çevreye ve insanlığa duyarlı bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek “Bu etkinlikle iklim krizine karşı dayanıklılık geliştiren, çözümler üreten bireyler yetiştirmek ve çocukları geleceğe güvenle hazırlamak istiyoruz. Öğrencilerin başta iklim değişikliği olmak üzere çevre sorunlarına yönelik bilgi ve becerileri arttı. EKO-TİM öğrencileri bu ziyaretle liderlik ve iletişim becerilerini geliştirme fırsatı buldu” dedi. Akçay, misafirperverlikleri dolayısıyla TED Batman Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şirin Orun, Genel Koordinatör ve Okul Müdürü Hasan Erdal, Ortaokul Müdür Yardımcısı Celal Demir ve TED Koleji Yönetimine teşekkür etti.

ÖĞRENCİLER OKUL BİNASINI GEZDİ

Ziyaret kapsamında öğrenciler TED Batman Koleji’nin kütüphanesi, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, görsel sanatlar ve müzik atölyeleri ile laboratuvar bölümlerini de gezme fırsatı buldu. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ