GÜNDEM

Kardeşliğin parkı Karabağ açıldı

Batman Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve adını kardeş ülke Azerbaycan’ın Karabağ Zaferinden alan 15 bin metrekarelik Karabağ Parkı’nın açılışı, ünlü sanatçı Azerin’in muhteşem konseriyle gerçekleşti.

Kardeşliğin parkı Karabağ açıldı
01-07-2022 14:27
01-07-2022 14:43
BATMAN
Google News

Gültepe Mahallesi’nde bulunan Karabağ Parkı’nın açılışına Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ile kurum müdürleri katıldı. Açılış programında konuşan Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı “Biz Türkiye’mizin Azerbaycan’ın arkasında nice dayandığının, kardeşliği nasıl zirvelere taşıdığının şahidi olduk ve bugün Batman’da güzel Karabağ Parkı’nın zaferden sonra açılması bu kardeşliğin, dostluğun eseri numunesidir” dedi.

PETROL VE DOĞALGAZ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AÇILIYOR

Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp ise “Karabağ Parkı’nı açmak suretiyle Türkiye ile Azerbaycan arasındaki derin kardeşliği ve iki ülke arasındaki derin bağları bir kez daha vurgulama imkanına sahip oluyoruz. Değerli Gençler, Batman Üniversitemizde bu yıl yeni bir bölüm açılıyor. Bu bölümün adı Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği. Hem de yüzde 100 İngilizce bir bölüm olarak açılıyor. Artık Batman’ın gençleri için yepyeni bir iş imkanı açılmış oluyor. Bu, Azerbaycan Neft ve Sanayi Üniversitesi ile işbirliğimizin neticesinde ortaya çıktı. Azerbaycanlı Kardeşlerimizle beraber çalıştığımız zaman hem Türkiye kazanıyor hem Azerbaycan kazanıyor hem Batman kazanıyor” dedi.

Ünlü Ses Sanatçısı Azerin’in konseri ile Karabağ Parkı’nın açılışına Batmanlılar büyük ilgi gösterdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete