GÜNDEM

“KARDEŞLİK YÜRÜYÜŞÜ”NDEN NOTLAR

Bazı siyasi partiler ve 50’ye yakın sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet Yürüyüşü, Batman’da yoğun katılımla gerçekleşti.

“KARDEŞLİK YÜRÜYÜŞÜ”NDEN NOTLAR
23-08-2016 19:34
Google News

PKK tarafından Diyarbakır, Mardin, Elazığ ve Van’da polis- jandarma noktalarına yönelik gerçekleşen bombası saldırılardan sonra, IŞİD tarafından Gaziantep’te bir sokak düğününe yönelik düzenlenen ve 53 sivil insanın ölümüne yol açan bombalı saldırı, tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da protesto edildi.

STK’LAR KOL KOLA YÜRÜDÜ

Peygamber Sevdalıları ile Düşünce ve İnanç Platformu’na üye sendika ve derneklerin yanı sıra, bazı siyasi parti temsilcileri ve STK yöneticilerinin destek verdiği “Kardeşlik Yürüyüşü’nde” birlik ve beraberlik mesajları verildi. Batman Park AVM’nin önünde bir araya gelen kalabalık gruplara bayrak dağıtıldı. Kalabalık grup, ellerindeki bayraklarla sloganlar atarak Atatürk Parkına doğru yürüyüşe geçti.

PARTİ TEMSİLCİLERİ ÖN SAFLARDA YER ALDI

AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, CHP İl Başkanı Adnan Yaşar, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, Hüda Par İl Başkanı Emin Doğru ve Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Recep Er ile partilerin ilçe yöneticileri, kortejde en önde yer aldı.

DRONELER GÖRÜNTÜ ALDI

Yürüyüş nedeniyle Turgut Özal Bulvarı ve Atatürk Parkı güzergâhı, araç trafiğine kapatıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşte, 3 drone ile havadan görüntü alındı. Bazı noktalar beton bariyerle kapatıldı. TOMA ve zırhlı araçlar ise faklı noktalarda konuşlandı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Batman Park AVM’nin önünden Atatürk Parkı’na kadar yürüyen kitle, sloganlar atarak Valilik Kavşağına geri döndü. Tertip Komitesi adına açıklama yapan Şefik Sevim, son zamanlarda yapılan terör saldırılarına tepki göstererek saldırıların son bulması temennisinde bulundu.

KIZILAY 20 KİŞİLİK EKİPLE DESTEK VERDİ

Kızılay Batman Şubesi “Kardeşlik Yürüyüşüne” 20 kişilik ekiple destek verdi. Şube Başkanı Ali Tezdiğ’in öncülüğünde alana gelen ekip, kitle ile beraber yürüyüş yaptı.

BATMAN, TWITTER'DA TT OLDU

Batman’da gerçekleşen “Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet Yürüyüşü” Twitter'da da günün konusu oldu. #BatmanTeröreKarşı tagı ile açılan paylaşım sayfası, çok sayıda kişi tarafından RT yapılarak, Türkiye gündeminde TT oldu ve 1. sırada yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete