EĞİTİM

Karnesini kapan koşsun!

Devletten öğrencilere tam 5 bin 104 TL karne hediyesi!

Karnesini kapan koşsun!
13-06-2023 00:01
13-06-2023 09:26
Google News

Kamu kurumlarının dar gelirli ailelere verdiği sosyal yardımlara 2023 yılında eğitim desteği de eklendi. Sosyal yardım alan ailelerin devlet okullarında okuyan çocuklarına Başarı Teşvik Programı kapsamında para yardımı yapılıyor. Başarı teşvik ödemesi, sınıflarında dereceye giren öğrencilere veriliyor.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayata geçirecekleri yeni sosyal yardım faaliyeti olan 'Başarı Teşvik Programı' hakkında bilgi verdi:

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız."

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gerekli şartları karşılayan vatandaşlar, e-Devlet ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) başvurmaları halinde 'Türkiye Aile Destek Programı'na dahil edilerek sosyal yardım alıyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru internet sitesi üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla başvuru yapabilir.

SYDV merkezleri, ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binasının içinde yer alıyor. Bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlık ya da duruma göre valilik binasına giderek bilgi alabilirsiniz. SYDV iletişim bilgilerine www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim-bilgileri/sydv web sayfasından ulaşmak mümkün. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete